Яйца и кафе за Великден? Защо не?

Торино, хх април 2017 – Всяка година хора от целия свят се наслаждават на чаша кафе Lavazza и по този начин извършват неоспорим ритуал. Първото правило на този ритуал е, че кафето трябва да е добро, което на техническо ниво означава, че качеството на сетивните характеристики трябва да остане непроменено. Второто правило е, че кафето трябва да е изпечено правилно, а третото е, че консуматорът трябва да умее да се наслади и оцени вкуса и аромата на кафето.

Във връзка с последните две правила, през последните 25 години тренировъчният център на Lavazza активно провежда обучения и преподава качествата на вкуса, разпространявайки културата на кафето. Обучение на професионалисти, експериментиране с нови формули и разясняване на крайните клиенти, че трябва винаги да се търси все по-високо качество на еспресото – това са основните цели на тренировъчния центъра на Lavazza.

Освен многото други дейности, тренировъчният център на Lavazza дава и допълнителен импулс на връзката на Lavazza със света на кулинарията чрез създаването на специално подразделение за продуктово експериментиране през 1998г.Благодарение на интуативните идеи на екипа на Lavazza, постоянно се разработват нови начини за приготвяне и наслаждаване на кафето. Тренировъчният център на Lavazza в Торино разработва нови продукти и инструменти на базата на Еспресо. Промяната във вкусовете и постоянните проучвания на нови начини за консумиране и интерпретиране на кафето, превръщат тренировъчния център в креативна „кафе лаборатория” – място, където се разработват нови рецепти – първата подобна лаборатория в света.

Lavazza предлага не само най-високо качество на кафето, но предоставя и иновативен напредък в кулинарните изкуства: кафе, не само за пиене, но и като вкус в сладки и солени ястия, за изненада на гостите на партита или за специален празничен обяд, като например в специална рецепта за Великден.

ЯЙЦА, ГЪБИ И КАФЕ

Съставки:
(За 4 порции)

- 4 броя кафе еспресо (опитайте Lavazza Crema e Gusto или Lavazza Qualità Rossa)
- 300 грама печурки
- 300 грама гъби пачи крак
- 2 глави лук
- 1 600 грама листа от спанак
- 4 яйца
- 200 грама масло
- сол и пипер
Заливка:
- 400 грама печурки
- 80 грама масло
- 400мл мляко
- Сол и пипер

Тези здравословни съставки осигуряват неочаквана и вкусна вкусова комбинация, която демонстрира как кафето може да добави изненадваща наситеност и богатство на ястието.

Време на приготвяне – 2 часа

Подготовка

Настържете лука и нарежете гъбите на ситни парченца. Сложете лука в тиган с масло и запържете. Добавете нарязаните гъби. Пържете 6-7 минути. Когато лукът и гъбите са готови, изсипете кафето в тигана. В друг тиган запържете спанака в масло, добавяйки сол и пипер на вкус. Сварете яйцата: варете 4 минути в малка тенджера с вряща вода, след това ги обелете под течаща вода, за да не нарушите формата на белтъка. (Може да добавите щипка сол и оцет към врящата вода, за да улесните беленето на яйцата).

За соса

Разтопете маслото, добавете печурките и запърчете 5 минути. Добавете мляко, сол и пипер и задушете всичко за 6-7 минути на слаб огън. Ако е необходимо може да добавите малко вода. Когато гъбите абсорбират млякото и са напълно сготвени, смесете всички съставки и използвайте ръчен пасатор, за да направите гладък сметанов сос.

Сервиране

Изсипете сметановия сос върху върху долната част на чинията. Сложете част от спанака върху соса и направете малка вдлъбнатина за яйцето. Украсете с гъби и овкусете с пипер и зехтин. Внимателно добанете яйцете.

Великденският обяд е сервиран.

Катeгории: