3 причини да си купите зимни гуми за вашия автомобил

Всяка зима, един от въпросите, които получавам всички е дали зимните гуми си заслужават. И всяка зима, даваме един и същ отговор. Ето и някои водещи въпроси, които вълнуват днес всеки собственик на автомобил, наред с газовите инжекционни уредби в софия:
Защо да купя зимни гуми?
Съществуват най-малко 3 причини да помислите за зимни гуми:
1. Погрешно е схващането, че зимни гуми се слагат само заради сняг. Те са необходими и поради ниската температура. Независимо дали живеете в страна, където всеки ден натрупва снежна покривка или сте от регион на планетата, където зимата се характеризира с дъждове и мрачно време, то зимните гуми са задължителен елемент от зимното обзавеждане на автомобила.
Те допринасят за по-добро сцепление с асфалтовата настилка и осигуряват безопасността на пътя.
Зимните гуми са предназначени да бъдат използвани в студено време; те са направени от гума, която работи най-добре в самите температури, където редовно летните гумите могат да ви подведат или разочароват.
2. Зимни гуми се поставят на всички задвижващи колела – няма значение дали колата ви има предно или задно предаване. За да сте максимално уверени на пътя, трябва да разполагате с пълен комплект зимни гуми.
Задвижването на всички колела ви помага да тръгвате и спирате навреме.
3. Траектория, контрол, ABS и контрол на стабилността са безполезни – тук наред с антиблокиращите спирачни системи и електронен контрол на устойчивостта, ABS и ESC няма да направят смислена разлика, ако не разполагате с гуми, които да помогнат на вас и автомобила да си вършите работата.
Да, ABS спирачката на вашето превозно средство е предимство в коварните условия на шофиране през зимата. Нека, обаче не забравяме, че една кола без ABS или ESC, но със зимни гуми и на място в ледена буря може да спаси човешки живот.

Катeгории: