Как да си изберем вибратор?

Нужен ли ни е наистина вибратор?

Продажбите в последните години сочат, че вибратор има всяка трета жена в западния свят. Щом употребата на този атрибут е толкова широко застъпена, едва ли има нужда да отговаряме на въпроса: Нужен ли ни е в действителност вибратор. Вибриращите играчки съкращават до 10 пъти времето, необходимо на една жена да достигне до кулминацията, а да не говорим, че мъжете също могат да извлекат ползи от наличието на подобен стимулатор.

Как да си изберем вибратор? Въпроси, по които да се ориентираме:

От къде да го купим?
Първият въпрос, на който трябва да си отговорим е от къде е най-удобно да пазаруваме. За много хора нищо не може да замени физическия секс шоп, защото само той дава възможност за реален контакт с играчката – да я усетим на допир, да преценим реалния ѝ размер, да опитаме силата на вибрациите и да преценим какво е нивото на шум. Предимството на онлайн магазините за секс играчки е, че гарантират пълна дискретност на купувача.

Размерът има значение
Когато купуваме вибратор е много важно да изберем правилно размера, защото иначе рискуваме да закупим модел, който е или твърде голям или прекалено малък за нашите нужди. Добрите онлайн секс магазини дават подробно описание на всеки артикул, включващо материалите, от които са изработени и точните размери – дължина и диаметър на играчката.

Качество на материалите
Качеството на материалите е важно по много причини. На първо място е важно да заложите на качеството за сметка на по-ниската цена по изцяло здравословни причини – вероятността евтиният вибратор да е изработен от токсични материали или такива, включващи фталати е голяма, а те могат да причинят сериозни генитални възпаления и алергични реакции.
От качеството на материалите също зависи колко дълго ще се радвате на своя винаги готов за забавления приятел. Някои материали са лесно чупливи или не позволяват на играчката да предложи по-мощни и разнообразни, като интензитет вибрации. Според повечето специалисти медицинският силикон, еластомерът и качествената пластмаса са за предпочитане пред по-евтините и нискокачествени материали.

Мощност и функционалност
Мощността на един вибратор е изключително важна, защото от нея зависи каква сила на вибрациите ще получите, а те са решаващи както за количеството, така и за качеството на оргазмите. Функциите, които може да ви предложи вибраторът също са фактор, на който трябва да обърнете специално внимание. Имайте предвид обаче, че по-мощните модели са и по-шумни.
Един мулти функционален вибратор може да предложи много повече удоволствие, отколко един класически вибриращ фалос .

Възможността да предоставят едновременна стимулация на влагалището, клитора и G-точката е огромен плюс за по-напредналите в сексуалните експерименти дами. От друга страна, класическият реалистичен вибратор създава усещане за секс с реален партньор, така че всичко е въпрос на предпочитания.
Захранване
Има няколко типа захранване, помагащи на вибратора да работи. Един вибратор може да бъде задвижван от батерии, да разполага с опция за предварително зареждане или да бъде включен директно към мрежата посредством захранващ кабел.
Всички опции имат своите плюсове и минуси – батериите не позволяват голяма мощност на вибрациите, но правят уреда лесно преносим и използваем при всякакви условия. Зареждащите се модели може да изискват много време за зареждане и да предлагат кратък период на работа, но ви спестяват постоянната смяна на батериите. Вибраторите с кабел са най-мощни и притежават най-много функции, но те са и значително по-шумни се налага да се примирим с кабела.

Катeгории: