Интериорният дизайн - преди и сега

Интериорният дизайн се е използвал от най-древни времена като той се е превърнал в изкуство. Ползата от този вид изкуство се корени в използването на пространството у дома по рационален начин. Всеки от нас има някаква представа за идеалното жилище или идеалната малка крепост, в която се чувства добре и е спокоен.
В древен Рим и древна Гърция интериорният дизайн е бил на почит. Заради богатството на тези две империи и охолният начин на живот на много от богатите по онова време, домовете им е трябвало да отговарят на тяхното финансово състояние и статут в обществото. Почерка на древните гърци и римляни в сферата на вътрешния дизайн се забелязва и до ден днешен. Тези древни цивилизации могат да бъдат приети за създателите на този вид изкуство.
Мебелите в древна Гърция се характеризират с усещане за разкош и дори кич. Същото се отнася и за домовете и мебелите и на древните римляни. В Гърция домовете били обзавеждани с мебели от слонова кост и сребро. В древен Рим съчетавали в едно удобство и красота при изработката на мебели. По този начин богатите жители на Атина и Рим показвали своя статут в обществото. Техните домове били допълнително украсявани с мозайки, гоблени и различни видове възглавнички.
Този стил във вътрешния дизайн се използва и сега. Богатите хора и днес обичат да обзавеждат домовете си с различни пищни мебели или мозайки, както и с големи прозорци и осветителни тела, а дизайнерите черпят вдъхновение именно от древните цивилизации. По различните мебели и преди и сега се забелязват разнообразни орнаменти и фигури, които напомнят римския стил. Във Великобритания до ден днешен по-заможните представители на обществото обичат да поставят фамилните си гербове върху различни мебели като по този начин те показват почит към традициите, а самите гербове са изработени от сребро, бронз и дори от злато.
Интериорният дизайн, като всяко друго изкуство, се е повлиавал от историческите моменти и различните икономически периоди в човешката история. Ако богата империя като римската си е позволявала разкош и изобилие в изработката и украсяването на интериора, то в тъмните векове в Европа интериорният дизайн е бил мрачен и студен.
Днес фирмите, предлагащи различни услуги в сферата на интериорния дизайн са много, а красиви мебели, съчетаващи лукс, история и удобство могат да станат част от вашия план. Цялостен проект на дома ви може да бъде направен, а едни от най-добрите специалисти в интериорния дизайн можете да откриете на http://drawing-service.eu/8_interior.html.