Един сигурен начин да разпознаем фалшивите обяви за имоти под наем

Сигурно, когато сте търсили имот под наем за вас или ваш близък, сте се натъкнали на изобилие от фалшиви обяви. Разбира се, това не вие било приятно и е забавяло доста търсенето ви, а вашето време е ценно и не можете да го губите. Идва и въпроса защо има фалшиви обяви за имоти под наем или дори за покупка?

Не е тайна, че тези обяви често са били публикувани от агенция за недвижими имоти. Обявите за имоти са често с по-ниска цена от стандартното и разбира се те ви грабват окото. Харесва ви това, което виждате на снимките и решавате да се обадите на агенцията. Оказва се обаче, че имотът е туко що даден под наем или пък ако става дума за продажба, то той вече е продаден от колегата. Агенцията ви предлага друг имот, който е на малко по-висока цена. Вие може и да откажете, но в крайна сметка агенцията вече ви има телефона, което означава, че вие откраднала, като клиент.

Друг трик, който използват различните агенции за недвижими имоти са огледите. Вие виждате нещо, което ви харесва и искате да отидете на оглед. При огледа обаче нещата не стоят по този начин, както са били описани на снимките и вие се отказвате от този имот. Агенцията ви предлага веднага друг, който е неин и е на по-висока цена.

С течение на времето обаче тази практика вече работи в ущърб на агенциите за недвижими имоти. Всеки ден те получават обаждания за даден апартамент и те трябва да обясняват на хората, че няма как да намерят тристаен апартамент за 500 лева на месец в Лозенец. Клиентите се и усещат, че нещата не вървят към хубаво и решават сами да се откажат. Това само може да бъде загуба за дадената агенция.

За да не си губите времето с фалшиви обяви за имоти, то можете да ги разпознаете лесно. Една истинска обява има описание на различните стаи, разпределение на апартамента, обзавеждане и т.н. Фалшивите обяви са само с по едно или две изречение от сорта, че това е само за частни лица, че обявата е номер едно и други подобни фрази. Видите ли такова нещо, просто не си правете и труда да се обаждате, да уговаряте среща и така нататък. Най-добре е да потърсите друга обява, която може да бъде вашата и да си спестите ценно време от търсене.

В Агенция за недвижими имоти НИБОЗ - Стара Загора, обявите за имоти са напълно реални и можете по всяко време да се свържете с нас.