Как да изберем подходящата фирма за коли под наем?

Изборът на подходящата фирма за отдаване на коли под наем трябва да започне дълго време преди да сте поели на пътешествие към плануваната дестинация. Това до голяма степен ще ви гарантира по-добър избор и възможност да попаднете на много по-изгодни оферти, отколкото ако направите това в последния момент преди да отпътувате. 

Посветете един следобед или една вечер за да разгледате внимателно всички интересни оферти и без да бързате си заделете линковете на рент-а-кар фирмите, които имат най-изгодни предложения. След това ще можете да ги огледате още веднъж. Не забравяйте, че правилният избор може да ви спести доста средства и да изхарчите два или дори три пъти по-малко пари.

Специалисти в областта на отдаването на коли под наем съветват да не се поддаваме на заблудата, че колата трябва да се наеме на самото място на пристигането, например на летището, на ЖП гарата или на автогарата. 

Всъщност автомобилът може да се наеме абсолютно навсякъде, независимо дали на мястото на пристигането ви или на другия край на града. Разстоянието не бива да ви притеснява, защото всъщност почти всички съвременни фирми за рент-а-кар ще ви доставят автомобила на избраното от вас място, без това да бъде какъвто и да било проблем за тях. 

В този ред на мисли, от вас се изисква единствено да се концентрирате върху града, в който ще пристигнете и не бива да отписвате от възможните варианти нито една агенция за отдаване на коли под наем. 

Много хора допускат грешката да не се погрижат за наемането на кола достатъчно време предварително и така в края на краищата опират до необходимостта да използват услугите, които се предлагат в близост до автобусните гари и летищата. 

Тази практика обаче обещава да ви струва скъпо, защото обикновено около транспортните центрове цените на рент-а-кар услугите са завишени. Причината е именно това, че потребителите са поставени в безизходица и нямат място, на което да отидат за да получат алтернативно предложение. 

Решаването на проблема предварително обаче ще ви спести изключително много грижи. Така например, ако отидете в друг град или друга страна, но предварително сте си резервирали автомобил и сте уточнили, че искате возилото да ви се достави на летището, вие ще бъдете посрещнато там от любезен служител, който ще ви предаде колата и ключовете, както и необходимата документация, която трябва да бъде във вас в случая. 

Това всъщност не само няма да ви загуби време, но дори и ще ви спести такова, защото ще си спестите времето, което ще прекарате на летището избирайки автомобил от близкия рент-а-кар офис и попълвайки документи. 

В наемането на кола обикновено най-важният момент е да направите това достатъчно време предварително, а от там нататък всичко ще се нареди по начин, който е възможно най-добър за вас. 

Ако наемането на автомобил се счита от мнозина за скъпа услуга, добре е да знаете, че всъщност до голяма степен това се дължи на факта, че хората често не знаят как да наемат колата по начин, който да им осигури максимално добри условия за ползване и максимално ниски цени. 

Ако обаче сте внимателни и придирчиви, ако предупредите в агенцията какво точно искате и ако не отстъпвате от своите желания, тогава имате големи шансове да получите изключително изгодни условия.

Катeгории: