Л-карнитин за бързо отслабване

Доста се говори за ефектите на аминокиселината л-карнитин. От всичко, което се коментира, има много истина, но и голяма част са просто легенди и търговски трикове, които целят да накарат потребителите да купят съответния продукт. Дали има ефект и какво точно да очаквате от тази хранителна добавка, ще се опитаме да намерим отговор в следващите редове.

Отслабва ли се всъщност от л-карнитин?

Един от най-ярко изразените ефекти на л-карнитин е, че той доста засилва метаболитните процеси в организма и кара тяло успешно да използва собствените си мастни запаси, превръщайки ги в енергия. Когато приемате л карнитин за отслабване на практика тялото започва да работи по-ефективно. Това не позволява да се натрупват мазнини в областта на корема, седалището и бедрата и същевременно ще ви помогне да се чувствате в много добра форма, бодри и тонизирани. Много фитнес инструктури наричат тази аминокиселина най-добрата за онези, които желаят да изваят по-стегнато тяло.

За да подейства е нужна и тренировка…

Фитнес инструктурите и спциалистите в грижата за тялото припомнят, че ако продължите да водите застоялн начин на живот, но започнете да приемате хранителната добавка л-карнитин, това няма да ви помогне по какъвто и да било начин. За да има ефект, трябва да започнете да спортувате или да посещавате фитнес залата, а самата аминокиселина ще ви помогне да горите мазнини именно от тези места, на които те се натрупват в тялото ви.

Заблудите около л-карнитин…

Една от заблудите около аминокиселината л-карнитин е, че от нея се трупат мускули. Всъщност тук е мястото да кажем, че не всяка аминокиселина има този ефект и от л-карнитин определено няма да се превърнете в мускулест тип от сорта на Жан Клод ван Дам, Скалата или Арнолд Шварценегер. Това, с което ще ви помогне тази аминокиселина е, че ще имате повече мотивация и стимул за тренировки, а приливът на енергия ще ви позволи да скъсите разстоянието между две поредни тренировки.

Ще избегнете преумората…

Много често се случва след големи тренировки човек да изпадне в състояние на претовареност, което кара човек да намали чувствително своята физическа активност с дни докато се възстанови от натоварването, но с л-карнитин това не се случва. Причината е, че дори и след голямо натоварване, тялото ще използва оптимално своите мастни ресурси за да ги превърне в енергия, от което клетките ще се възстановят много по-бързо и тялото ще може да изпълнява своите ежедневни дейности както преди това и без умора.

За коремните мускули…

Любителите на фитнеса често наричат л-карнитин “най-добрият приятел на коремните плочки”. Причината е това, че действително е забелязана взаимовръзка между коремните мускули и приемът на аминокиселината. Става въпрос за това, че в комбинация със спорт и здравословно хранене л-карнитин ще ускори многократно постигането на набелязаната цел и ще останете приятно изненадани от това колко много може да се увеличи желанието ви за спорт.

Катeгории: