Още веднъж за онлайн рекламата

Онлайн рекламата е на практика това, без което бизнесите в днешно време няма как да функционират. Независимо дали са малки или големи.
Ако са малки, то за да станат големи все някой някога трябва да ги забележи или най- малкото, когато потребителите с такъв интерес търсят в търсачките е желателно вашият сайт да бъде видим за тях, за да можете да продавате услугите или продуктите си. Ако пък говорим за големи бизнеси, то те трябва да рекламират дори и повече, за да не изпускат нито за секунда вниманието на създадените си вече потребители и верни фенове. (В България често сме чували „А, за какво да рекламираме, нашата фирма я знаят всички“. Те всички знаят и Кола Кола, но Кока Кола не разчита на това).
Та онлайн рекламата е това, което може да изстреля или закопае един бизнес. Ако сайтът Ви е професионално направен, то следва крачката към избирането на една добра агенция за онлайн реклама (например http://cherry-adv.net ), ако сайтът ви е от типа „направих го в свободното време“, то пак ще трябва да намерите една добра агенция, но и с добри уеб дизайнери (а не рядко и програмисти). Ако предположим, че този сайт е вече факт и сте намерили агенцията, с която работите добре, то трябва да проведете и една беседа с хората там коя реклама онлайн е подходяща за вас и на какъв етап. Има значително разнообразие от видове и форми на онлайн реклама- основния вид е текстова реклама, следвана от банерна реклама и видео реклама. Една от най- разпространените платформи за реклама е тази за реклама в Google Adwords. Като всяко гениално нещо тя е на пръв поглед много проста. Особено в най- популярната си част- рекламите с ключови думи- пишеш един думи и едни текстове и сайтът ти се предполага да е на първа страница (а някои даже държа и на първо място) в заветната търсачка.
Експериментите с на пръв поглед елементарната платформа са доста често с трагичен край и заключение „тази реклама не работи“. Което може да се сравни с това да се подстрижете сами пред огледалото с ножица Солинген и да кажете „Ех, фризьорите и тая ножица са напълно безполезни“. Казано по друг начин- не всеки добър инструмент във всеки чифт ръце работи еднакво.
Да се върнем на горната точка- когато намерите професионална и опитна агенция след задължителния период на оптимизация на онлайн рекламата в Google Adwords (независимо дали е текстова, банерна, мобилна, реклама в Youtube или какъвто и да е друг вид) тя ще заработи по правилния начин и ще развива вашия бизнес.

Катeгории: