Горски плодове срещу излишни килограми

Лятото е време не само за плаж и море, но и разходки из гората. Сега повече от всякога имате възможност да доставите жизнена енергия за сетивата, да се отървете от излишните килограми и да стопите целулита и мастните натрупвания. И тук съвсем не става дума за някакъв вид спорт, а за вкусен микс от горски плодове.
Знаете ли, че 2-3 порции горски плодове са достатъчни за дневен прием и в борбата с излишните килограми?! До това заключение достигнали учени от Вашингтонския държавен университет. Те открили, че ресвератролът, който е вещество, съдържащо се в гроздето и повечето горски плодове е способен да помогне в борбата с мастните натрупвания. Регионално и да контролира затлъстяването.
Експериментът бил направен с мишки и конкретно затлъстели мишки. Оказало се, че плодовата диета с дивите горски плодове помага на калориите да изгарят с 40% по-бързо. Полифенолите, съдържащи се в плодовете от гората, превръщали белите „вредни“ мазнини в „кафяви“, които от своя страна изразходвали енергия, а не се отлагали в запасите на организма.
Много богати на ресвератрол са боровинките, малините, ягодите, ябълки и грозде. Според съвета на учените в разтоварващи дни трябва да се изяждат по три порции от всеки вкусен плод, а лятото е най-подходящия сезон за подобна диета. Храненето с горски плодове е не само здравословно, но и изключително полезно, пречистващо и приятно. Ако сами решите да си ги наберете ще е още по-полезно.

Катeгории: