Слънчев бряг за почивка

Слънчев бряг е един от най-предпочитаните курорти за българи и чужденци,макар да не едно от най-спокойните и тихи места за почивка,много туристи го предпочитат пред други дестинации.

Много са причините,които правят Слънчев бряг толкова желан от мнозина посетители.Една от тях е неговото хубаво разположение в южната част на Черноморието ни между Свети Влас и Несебър.Това го прави и още по-посещаван,заради лесното ни и бързо пътуване до другите курорти в близост.Така можем да разнообразим ваканционния си маршрут и да се чувстваме доволни.Слънчев бряг притежава страхотна дълга ивица осеяна със ситен златен пясък,както и кристално чиста вода и околна среда.Климата също е много благоприятен.

През 1958 година започва изграждането на курорта.Направен е проект за лесопарк и комплекс,за да се озелени са доставени с тонове плодородна почва.От тази почва в последствие са се родили дървета,храсти,треви,цветя,както и едно от най-красивите розата.Слънчев бряг се превърнал в разкошен курорт.Още в миналото той е домакин на международен фестивал „Златен Орфей“.
Най-разпространения курорт в цяла Европа е Слънчев бряг заради благоприятния си климат и доброто разположение.Тук са построени над 200 различни по визия хотели,къщи за гости,вили,казина,дискотеки и нощни клубове.Те отговарят за доброто настроение на посетителите на Слънчев бряг.Хиляди туристи посещават курорта заради големия брой забавления и модерния му изглед.

Освен всички заведения, слънчев бряг хотели цени и места за отдих курорта се намира изключително близо до други интересни дестинации като Несебър-градче с културни и исторически забележителности.Лесния и бърз транспорт е голям плюс за посетителите.Всеки би могъл да се наслади на красотите му в старата част,която е в списъка на ЮНЕСКО.
Друго предимство е яхтеното пристанище,което е разположено на така близкият курорт Свети Влас.Това е най-голямото пристанище на България.
Слънчев бряг е известен със множество спортове,който предлага като водни ски,сърф,тенис на маса,плажен волейбол и много др.

Слънчев бряг е подходящ както за малки така и за големи,достатачно е само всички да имат желание за забавление.

Катeгории: