Луксозното спално бельо – нежен оазис в интериора на спалнята

Спалното бельо е съществена част от интериора на спалнята. Както солта в кулинарията е основната подправка, без която никое ястие не може да придобие желания вкус, така и спалното бельо е този елемент от спалнята, който поставя основен акцент в стаята за почивка и отдих. Колкото по-фино и привлекателно е то, толкова интериорът на спалнята е по-атрактивен.

Материята и високото качество са ключовите думи за дългия му срок на употреба

Материята и високото качество на спалното бельо са основни предпоставки за дългата му употреба. Луксозното спално бельо определено оставя силно позитивно впечатление и прави леглото с една идея по-модерно. От изключително важно значение е да се избере подходящ модел, който ще създава усещане за комфорт и удобство. Спалнята е стаята, в която човек релаксира. За да бъде почивката по-дълготрайна и усещането за отмора по-обстойно, е необходимо леглото да е покрито с мека и приятна на допир завивка.

Памучният сатен е еманация на лукс, практичност, стил и изящество

Ако спалното бельо е произведено от памучен сатен, това означава, че то ще бъде меко и приятно на допир. Докосвайки го, човешкото тяло създава подсъзнателно усещане за нежна и топла прегръдка. Сатенът не създава неприятно усещане на дразнене на кожата, а напротив – той е превъзходен материал, който е едновременно луксозен и практичен. Неговата здравина е позитивна предпоставка за дългия му срок на употреба. Ако използвате спално бельо от памучен сатен, вие несъмнено сте превилегировани, защото през лятото тази материя охлажда тялото, а през зимата го затопля. Сатенът умело се адаптира спрямо климатичните условия и благоприятства човешкото тяло. Спалното бельо, което е изработено от този материал, се пере при температура 30-40 градуса и се глади много лесно.

Естествена коприна е олицетворение на разкош, блясък и великолепие

Спалното бельо от естествена коприна определено е синоним на думите лукс, изящество и очарование. Тази материя е позната още от дълбока древност в Китай. Интересен е пътят на коприната и как тя достига до континента Европа. Първоначално за нея са се плащали данъци на китайската империя. През средата на V-ти век, обаче, византийският император Юстиниан решил да разгадае тайната на производството на тази прекрасна материя и наел двама персийски монаси, които да му помогнат да разгадае тайната за създаването на фините копринени нишки. През 552г. те се върнали във Византийската империя със семена на черничеви дръвчета и ларви на копринени буби, които били умело скрити в кухините на бастуните им. Оттогава започнало производството на коприна в Европа. Близо 15 века на нашия континент се произвежда тази изключително фина, но забележително здрава и неподатлива на накъсване материя. Любопитен факт е, че една копринена нишка може да бъде дълга няколко хиляди метра. Копринената тъкан се характеризира с меко сияние, което отразява по специфичен начин светлината и придава още повече обаяние на тази материя. Луксозното спално бельо от естествена коприна е една съкровена мечта на всяка себеуважаваща се дама.

Спалното бельо от зелен чай – една атрактивна иновация

Друга модерна тенденция е спалното бельо от зелен чай. С него почивката е просто превъзходна. То е чудесен избор за хора с по-нежна и чувствителна кожа. Този вид спално бельо има подмладяващо и лечебно действие. Подобрява се качеството на съня и усещането за отмора и почивка е по-цялостно. Това иновативно луксозно спално бельо има хипоалергично действие. То е изключително благоприятно за човешкия организъм. Спалното бельо от зелен чай е прекрасна идея за подарък, защото не само ще дарите с лукс и стил получателя, но и с бельо, което има и лечебно действие.

Луксозното спално бельо е като един своеобразен нежен оазис в интериора на спалнята. То поставя важен акцент в стаята и дарява с радост и красота сетивата. Приятно е на допир, великолепно на външен вид и изработено от висококачествени материи като памучен сатен, естествена коприна, зелен чай и др. Подарете си този безценен дар за сетивата и превърнете почивката и усещането за релакс в едно вълшебно изживяване с великолепните модели от нашия сайт.

Катeгории: