Професионално почистване на офиса

Бизнес и офис сградите са места, в които ежедневно присъстват голям брой хора. Колкото и да се стараят да поддържат максимална чистота на работното си място, служителите не могат да избегнат натрупването на прах върху бюрата, зацапването на работната апаратура и най-вече наслояването на мръсотия върху подовете и стъклата на прозорците. Един офис трябва да представлява приятна и безопасна среда за своите служители и посетители, а това означава перфектна чистота и свеж въздух в цялата сграда.

От какви професионални почистващи услуги се нуждае един офис?

Една офис сграда се състои от изключително много компоненти, всеки от които се нуждае от специално внимание. Различните части от интериора на офиса са изработени от различни материали, а това налага индивидуален подход и метод на почистване на всеки един от тях. Тук ще разгледаме най-често извършваните услуги, които фирмите за професионално почистване на офиси предлагат на своите бизнес клиенти.

Ежедневно почистване

След като офисът е изпълнен ежедневно с хора, то той се нуждае от постоянно почистване на частите, които най-много се замърсяват. Това са главно подовете, по които служителите и клиентите стъпват, оставяйки мръсни стъпки, особено когато времето е влажно. Освен подовете на коридорите и отделните офиси от ежедневно почистване се нуждаят и стълбищата, асансьорите и санитарните помещения. Редовното почистване може да включва и забърсване на прах от бюрата или работните плотове, но тази дейност може да се извършва и един-два пъти седмично.

Задълбочено седмично почистване

Тази услуга най-често включва почистване на работната апаратура със специални препарати. Тъй като техниката, използвана в офисите е най-честият източник на зарази, то повърхностите и клавиатурата на компютри, принтери, монитори и други части от техническото оборудване се нуждаят от щателно почистване с професионални дезинфектиращи препарати и то извършено така, че фината и скъпа апаратура да не бъде повредена по никакъв начин.
По-щателното офис почистване включва също почистване с препарат на дръжките на вратите, бутоните на асансьорите, а понякога и изпиране на меки подови настилки, в случай че има такива. Осветителните тела също трябва да се почистват много внимателно, ако не ежеседмично, то поне на всеки 3-4 семици.

Основно почистване на офиса

Както домовете, така и офис сградите имат нужда от поне две сезонни почиствания, които са много по-задълбочени като изпълнение и изискват употребата на специална техника и способности. Обикновено тези основни професионални почиствания се правят в началото на пролетта и в края на есента, като включват професионално измиване на прозорците (вътрешно и външно), а също изпиране на пердета, щори, дамаската на меката мебел, както и на мокети и килими, в случай че има такива.

Катeгории: