Как да изберем точния размер на пръстен

Елегантните бижута са задължителен елемент за всяка визия и са истинско изкушение за повечето дами. Те придават завършеност на тоалета и излъчват изтънченост и стил.
Покупката на пръстени може да се окаже истинско предизвикателство, особено ако сте решили да направите изненада за любим човек.

Как да изберем правилния годежен пръстен


Независимо дали избирате годежни пръстени, подарък за рожден ден или друг повод, дали предпочитате златни пръстени или пръстени от стомана и сребро, дали купувате дамски или мъжки пръстени, правилният размер е от огромно значение.
Поднасянето на пръстен, който не е по мярка, може да развали и най-красивия и романтичен момент. Разбира се, ако пръстена е с по-голям размер, той може да бъде занесен за поправка, но имайте в предвид, че не всички дизайни позволяват това да се случи.
Най-лесният вариант е да изберете пръстен за себе си от магазин за бижута. Там можете свободно да разглеждате и пробвате пръстени, докато намерите най-подходящия като вид, материал и размер. Всеки бижутер с удоволствие ще ви вземе мерките, за да сте наясно какво да търсите за напред.
Сериозно затруднение може да изпитате, когато искате да изненадате скъп човек или ако решите да пазарувате бижута онлайн.
Ако все още не сте наясно с необходимите мерки и нямате възможност да се консултирате с бижутер, лесно може да определите размера на пръстена и в домашни условия. Трябва да знаете обаче, че не винаги този тип измерване дава точни резултати.
Преди да започнете с измерването, трябва да определите на кой пръст ще се носи пръстена. След това, вземете един конец и обиколете основата пръста си с него. Разгънете конеца и с помощта на линийка измерете дължината, която бе обиколила пръста.
Обикновено в сайтовете за бижута има специална таблица с размери за пръстени. Разгледайте я и определете вашия.
Ако ще купувате годежен пръстен или пръстен за подарък, ще се наложи тайно или с помощник, да се снабдите с пръстен на човека, за когото го купувате. Уверете се, че временно заетия пръстен е от точния пръст. Измерете вътрешния му диаметър и отново по таблицата, определете размера.
Преди да определите размера на пръстена, трябва да вземете под внимание няколко особености.
• Пръстенът трябва да е достатъчно широк за да минава през кокалчето и толкова тесен, че да не пада.
• Размерите на лявата ръка, ще се различават от тези на дясната.
• Температурата на времето оказва огромно влияние върху размера на пръстите. При топло време пръстите се подуват. За това, ако купите пръстен през лятото, то през зимата е възможно да ви е голям и да ви пада. И обратното – ако сте закупили пръстен през зимата, най-вероятно няма да може да го носите през лятото.
• Ако се колебаете между два размера и не може да решите, вземете по-големия. Ако се наложи, може да занесете пръстена да го стеснят.

Катeгории: