5 начина да останете здрави през зимните месеци

Да бъдете здрави през зимата е една от най-трудните задачи пред Вас. Силното понижаване на температурата ни кара да държим прозорците затворени, с надеждата да поддържаме топлината, но и микробите остават. Важно е да се гарантира, че имунната ви система е силна, защото ако не е, ще може лесно да се разболеете.
Въпреки това, ние искаме да ви помогнем да избегнете грипът през зимата, до колкото е възможно. Ето 5 здравословни съвети :

  1. Вземете мултивитамин - Витамините винаги са добър стимул за вашата имунна система. Една от ползите на витамините са,  че хранителните вещества се усвояват по-добре. Нездравословните хранителни навици не са необичайни през зимата и приемането на мултивитамини може да замести тези липсващи групи храни.
  2. Излезте и се движете - Умереното движение (ходене, бягане, стълбище за катерене) в продължение на поне 45 минути може да намали риска от настинка. Компонентите на имунната система и кръвта ви циркулират по-добре с добавянето на упражнения.
  3. Измийте ръцете си - Проучванията установиха, че измиването на ръцете, поне 5 пъти на ден намалява болестите, разпространявани в училищата и работата. Ръцете ви докосват всичко, което има микроби, вашия телефон, книги, палто, други хора, а след това докосвате лицето си, поставяйки тези микроби на прав път към вашата имунна система.
  4. Отделете време за сън - Сънят е една от най-важните дейности, които можете да направите, за да помогнете на тялото си. Изследователи от Чикагския университет установяват, че мъжете, които спят 7-8 часа, са имали два пъти по-голямо количество противогрипни антитела в кръвта си, за разлика от мъжете, които са имали 4-5 часа сън.
  5. Приемайте различни видове чай. Зимата, е коварен период и винаги е добре да имаме под ръка билков чай. За щастие в Българя има на разположени много полезни билки и Вие може винаги да се снабдите с някоя от тях

Спазвайте тези съвети, за да ви помогнат да останете здрави през зимните месеци.

Спазвайте тези няколко съвети за здравето от БилкаБг.

Катeгории: