5 причини да имаме анцуг в нашия гардероб

5 причини да имаме анцуг в нашия гардероб

Анцузите не са просто дрехи за тренировки. Те всъщност ни дават много ползи. Разгледайте тези 5 причини и ще разберете защо се нуждаете от анцуг.

Анцугът или джогинг костюмът, както понякога го наричат, се радва на малко ренесанс. Известни личности като Риана го включват в ежедневния си гардероб.

Но първоначалното намерение все пак може да бъде най-добрата цел. В следващата статия ще обсъдим защо анцуга трябва да е част от спортната екипировка на всеки човек.

По-специално има 5 причини.

1. Увеличава изгарянето на калории
Анцузите не са толкова ефективни, колкото самата тренировка за изгаряне на калории, но те все още могат да направят разлика, като повишат телесната температура по време на усилени упражнения. Това кара тялото да работи малко по-трудно и да изразходва допълнителна енергия.

Има дори специализиран анцуг, наречен " анцуг за сауна", който можете да носите в сауната. Той е ефективен при подпомагане на временната загуба на тегло. По-конкретно, той помага за премахване на водата от тялото чрез прекомерно изпотяване.

За разлика от традиционните анцузи - изработени до голяма степен от синтетични влакна - анцуга за сауна използва материал със специално покритие като найлон .

2. Регулира телесната температура
Анцуга може да повиши телесната температура по време на тренировка. Освен това може да понижи телесната температура от състояние на покой, независимо от сезона. Просто зависи от целта ви.

Може да е с дълги ръкави, дълги панталони и цип. Но има способността да ви държи както хладно така и топло. Зависи от материя и допира до кожата ви.Също и как го носите.

Всичко е в това как го носите. За студени и зимни условия може да помислите да носите своите анцузи под яке. По-горещите условия могат да ви диктуват да не носите нищо отдолу.

3. Анцуга е предпазно средство срещу опасностите на заобикалящата ни околната среда.
Анцуга през лятото ни предпазва от топлинен удар .
Топлинен удар възниква, когато тялото ни прегрява. Излагането на слънце е основен фактор за това. Анцугът може значително да намали количеството UV, което кожата ни поема.

Не на последно място носенето на анцуг отвън намалява вероятността от увреждане на кожата, причинена от слънцето. Освен това ни предпазва от комари и насекоми.

4. Анцуга ни предпазва от Влага и Вятър
Едно от най-бруталните неща за зимата не е падащата температура. Това е смес от студ, вятър и валежи.

Когато зимното време удари, материалите от анцузи могат да намалят количеството вятър и дъжд, които проникват в дрехите и кожата ви. Това може да доведе до преодоляването и предпазването от настинки и грип.

По същия начин по време на летни бури може да ни поддържа топло и сухо.

5. Обединява комфорта и модата
Носенето на анцузи със сигурност може да ви осигури комфорт. Но нека не пренебрегваме модата на анцуга.

През 80-те и отново в началото на новия век спортните и развлекателните знаменитости могат да бъдат видени да носят анцузи на любимите си отбори или цветове в ,а не само в спортни ситуации. Модата има тенденция да се движи на цикъл от 20 до 30 години.

И както засегнахме в началото на тази статия, анцугът има друг момент. Днес е по-лесно да намерите подходящия модел,материя и цвят.Изборът е много голям.

Компютрите позволяват да качите създадено или закупено от вас изображение върху стандартен модел анцуг по ваш избор и да получите напълно персонализирано допълнение за гардероб в рамките на няколко дни. Можете да носите спортни екипи, анцузи със сублимации на ваши идоли,герои,коли и т.н
Това е сливане на комфорт, функция и мода.

Кое е вашето любимо предимство за анцуга?
Ние описахме няколко по-горе. Напълно е възможно някои да са пропуснати в процеса. Може да имате свои лични причини да обичате анцуга.

Ако е така, ще се радваме да ги чуем.Разгледайте нашите предложения тук https://sportmag.bg/%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D0%BD%D1%86%D1...

Катeгории: