Пет съвета за борба срещу хлебарки

Хлебарките са вредни насекоми, които могат да доведат сериозни алергии за семейството ви. Ако оставите проблема да се задълбочи, то пълзящите натрапници ще увеличат броя си и ще станат стотици, че дори хиляди. Колкото по-бързо започнете борба срещу хлебарки, толкова по-добре за вас и семейството ви.

Неканените гости били те черни или кафяви предизвикват болестни състояния и стрес у домакинствата. Последните често се чувстват безпомощни срещу инсектите, но както се казва за всяка болка съществува и билка. Ето нашите пет съвета за премахване на хлебарките от апартамента, къщата или офиса.

1. Запечатайте пукнатините в банята и кухнята, защото те служат за леговища на хлебарите. Имайте предвид, че последните обичат влагата и предпочитат именно тези помещения, където има вода и храна.

2. Използвайте химически пособия за унищожаване на хлебарки. На пазара се предлагат безброй препарати за изтребване на вредителите. Не се отчайвате ако някой не подейства, защото вариантите са буквално стотици и все някой ще се окаже добър.

3. Спазвайте добра домашна хигиена. Почиствайте често електроуредите, като хладилника, печката или тостера. Насекомите обичат тези места, тъй като обикновено там намират достатъчно храна за препитание.

4. Борната киселина също е враг на хлебарките. Тя им причинява много мъки и ги избива сравнително бързо. За съжаление невинаги може да изчисти всичките от жилището ви. Въпреки всичко опитайте, ако проблема с вредителите е в самото начало.

5. Повикайте на помощ професионалисти. В днешни дни съществуват доста фирми за дезинсекция, които пръскат със специални инсектициди за унищожаване на хлебарки и яйцата им. Цените не са толкова високи, че да не може да си ги позволи едно обикновено семейство.
Запомнете тези пет съвета и ги приложете ако установите, че имате сериозни проблеми с наличие на хлебарки във вашите обекти. Напътствията са дадени от специалисти в сферата на дезинсекцията и са изпитани с времето. Стискаме ви палци в тази сериозна борба.

Катeгории: