Intracom Telecom стартира ново E-Band радио с капацитет 10 Gbps

Intracom Telecom, глобалният доставчик на телекомуникационни системи и услуги, обяви пускането на своето ново Point-to-Point E-Band радио UltraLink™-GX80. Компанията ще представи уникалния си нов продукт на своя щанд 7B54 в зала 7 на Mobile World Congress в Барселона, който ще се проведе между 27 февруари и 2 март 2017 г.

Мобилни оператори и интернет доставчици ще могат да се възползват от UltraLink™-GX80, FDD радио от ново поколение с ултрависок капацитет, разработено, за да предостави услуги с качеството на оптичен пренос на ниска цена. Това компактно и предназначено изцяло за външна инсталация Ethernet радио оперира в целия E-Band спектър (71-76/81-86 GHz) и е идеално за употреба в 4G/4G+/5G RAN съоръжения за пренос и C-RAN fronthaul приложения, изискващи ултрависок капацитет и разширен обхват. То постига производителност до 10 Gbit/s пълен дуплекс и в същото време предлага поддръжка за софтуерно избираем протокол при работа в режим Ethernet мост или транспорт през CPRI. Като Ethernet мост радио модулът предлага пълен набор от мрежови функции и пакетни функции за синхронизация чрез 1 х Gigabit Ethernet плюс 2 х 1/10 Gigabit Ethernet интерфейси за данни, което дава възможност за разполагане в сложни мрежови топологии без нужда от външни превключватели. Когато оперират в CPRI транспортен режим, трите интерфейса на модула могат да бъдат използвани едновременно за CPRI транспорт със скорост до Option 7.

Джон Тенидис, директор „Маркетинг“ за портфолиото от безжични решения на Intracom Telecom, коментира: „С това Point-to-Point E-Band радио от ново поколение, което предлага многократно увеличение на капацитета по отношение на конвенционалните радиосистеми, ние разширихме още повече своето mmWave портофолио. UltraLink™-GX80 е универсално, пригодено за бъдещето радио, което отговаря на огромното нарастване на изискванията за пренос на данни на сегашното 4G+ и на бъдещото 5G. В същото време то позволява на мобилните оператори да използват ефективно C-RAN архитектура, като поддържат нативен CPRI транспорт, а в същото време поддържат надстройване на софтуера за работа с fronthaul протоколите на бъдещето.“

Катeгории: