Чист дом - по-малко здравословни проблеми!

Човек се чувства най-добре у дома. Жилището, в което се прибираме, за да си починем и да прекараме време с най-скъпите си същества е център на вселената за всеки от нас. Там са нашите вещи, спомени, любими занимания, това е мястото, което обзавеждаме с любов и желание да създадем не просто добре изглеждащ съвременен интериор, а истински уютен дом. Но при наличието на много прах, частички мръсотия и паяжини ние може да си навлечем или изострим заболявания като астма, алергии, ринит и пр. Ето защо добрата хигиена у дома е изключително важна!!!

Освен приятните занимания, на които се отдаваме у дома обаче, трябва да се заемем и с неговата поддръжка. На ръцете на стопаните стоят куп задължения, свързани с чистене, подмяна на изгорели крушки, поддръжка на всяко едно помещение, включително на мазето, тавана, гаража и градината, ако живеем в къща.

Ако отглеждаме домашни любимци, ангажиментите с чистенето стават дори повече.
Акварумът трябва да се почиства и да се сменя водата, кучето се нуждае от често къпане и осигуряване на всичко, от което има нужда, котката оставя след себе си куп косми и прави какви ли не пакости.
Ясно е, че не бива да се отказваме от малките удоволствия на живота, за сметка на непрекъснатите домакински задължения, но да почистваме добре дома е въпрос на отговорност и желание да осигурим добра среда на живот за децата си.

Действително, освен удоволствие, дома ни крие и опасности и те се увеличават значително, ако не почистване добре прахта, спалното бельо, тапицериите на меката мебел, щорите и местата, където спят домашните любимци.
На всеки шест месеца е добре да се прави основно почистване като за целта е добре да се наеме почистваща фирма, която да се заеме с почистване на мрамор, почистване на щори, почистване на прозорци.

Фирмите за професионални почистващи услуги, една от които е Бориван -> http://borivan.com/pochistvane-na-domove.html притежават машини и прахосмукачки, които отстраняват голяма част от замърсяванията и могат да ви осигурят почистване на мека мебел.

При чистенето не бива да се пропуска основното почистване на леглата. В матрака и подматрачното пространство можете да откриете паяжини и прах. Много по-опасни са обаче невидимите изпражнения от акари, които предизвикват астма, ринит, алергии и изострят симптомите на екзема.

При наличие на бактерии като златист стафилокок, можете да се разболеете от сериозни заболявания, свързани с диария, схващания на мускулите, висока температура.

Ефективното почистване на матрака става с парочистачка или прахосмукачка. Друго важно условие, за здравословен сън и добре почистен матрак е той да бъде проветряван.

Мебелите у дома се използват изключително интензивно и е напълно естествено те да се замърсяват често.
Добре е да използвате фирми за почистване, които предоставят услуги като пране на мека мебел, тъй като те използват съвременни препарати, които имат силно действие и едновременно с това защитават материята и цвета на дамаската.

За да се избавите от хроничната кашлица и симптомите на астма, помислете колко чист е дома ви.
За съжаление, бактериите се „наместват“ удобно в старите метли, бърсалките за прах и в самите прахосмукачки, така че освен, че е необходимо да се почиства у дома, трябва да се обръща внимание и на това с какво почиствате.
Въпреки, че почистващите препарати улесняват самото отстраняване на замърсяванията, понякога и те могат да бъдат причина за здравословни проблеми. Ако страдате от алергии, използвайте само вода и лек препарат като веро.

Катeгории: