Детектор за злато

Металдетектингът открай време е сред любимите хобита на много хора. Някои го практикуват с чисто любителски цели, други искрено вярват и се надяват да намерят голямото съкровище, заровено на няколко метра под земята, трети прибягват до металдетекторите с цел да намерят изгубена своя вещ или бижу. Каквато и да е причината обаче, металдетектингът безспорно носи със себе си значителна доза адреналин.
Всеки металотърсач се надява, повече от всичко, да се натъкне на златен предмет. Много често дори при покупката на металодетектор, клиентът получава като подарък безплатен комплект за промиване на злато, което допълнително подсилва адреналина и желанието за работа с детектора. Една от най-масовите и разпространени прояви на металдетектинга може да се забележи по време на летните месеци, когато, привечер, по плажа могат да се срещнат хора с металдетектори, които претърсват пясъка за изгубени в него вещи.
С напредването на технологиите значително нарастват и възможностите на предлаганите на пазара металдетектори. Макар и все още да няма изработен чист детектор за злато (такъв, който да засича само и единствено златни предмети), то много от професионалните системи за засичане на метали значително се доближават до тази мечта на всеки златотърсач. Техните технически характеристики и възможности ги превръщат в своеобразни детектори за злато и ги нареждат сред най-предпочитаните металдетектори в бранша. Един от най-популярните и същевременно – достъпни, детектори за злато на пазара е White’s GMT Goldmaster. Той е лесен и удобен за употреба както от начинаещи, така и от професионалисти. Разполага с Iron ID графика, която ви показва процента вероятност намереният предмет да е желязо. Анализаторът за железни предмети също помага да се установи вероятността за намиране на желязо.
Друг известен детектор за злато е Makro Gold Racer, който е изработен с цел да намира самородно злато дори в силно замърсени терени и почви с голяма минерализация. Водоустойчивата сонда позволява да боравите с детектора не само на сушата, но и във водата.
Minelab GPZ 7000 е от представителите на по-професионалните и високотехнологични металдетектори, които са проектирани с цел с лекота да намират и най-малките частици самородно злато на много по-голяма дълбочина в сравнение с останалите детектори.
Съществуват и други металдетектори, които са проектирани с цел да намират и различават златни предмети. Разучете подробно техните възможности и технически характеристики.
Имайте предвид, че колкото по-нов е модела, толкова по-вероятно е да разполага с по-фини и точни настройки, които да ви улеснят в боравенето с него и в намирането на златни съкровища. Голямо разнообразие на различни модели детектор за злато и още много допълнителна информация по темата можете да откриете в сайта на ishop.bg.