Екстериорното засенчване – иновативно и модерно!

Тенденциозно екстериорните решения за засенчване изместват слънцезащитните продукти в интериора! През последните няколко години европейската общност ориентира усилията си към развитието на концепцията за енергиийна ефективност, за да намали оптимално използването на природните ресурси и да ги замени с неизчерпаеми източници на енергия! Повечето хора възприеха добре идеята! Стойностите показват, че потреблението на електричество започва да намалява и вече през отоплителния сезон се търсят алтернативните варианти – биогорива и слънчева енергия. Разбира се, възникна въпросът как да се понижат разходите за климатизация и вентилация през летния период? Ето защо на пазара се предлага широка гама от екстериорни решения за засенчване, с които клиентите ще могат да спестят от сметките за ток! И само сега срещу изключително изгодни цени!

Външни ролетни щори

Този слънцезащитен продукт се изработва единствено от висококачествени компоненти: ламели от екструдиран алуминий, надеждни механизми за управление на щората и кутия, в която да се прибират. Щорите имат три режима на позициониране. При първия се затварят в кутията, вторият начин се състои в завъртането на ламелите, така че да се регулира желаната степен на осветеност в помещението, а при третия вариант лентите се застъпват плътно и спират изцяло достъпа на светлината в помещението. Този слънцезащитен продукт ще ви спести около 40 % от консумацията на електричество за климатизация!
Външните ролетни щори се характеризират с отлични експлоатационни качества, свързани с шумопоглъщащите и топлоизолационни свойства на алуминиевото покритие. Тази особеност се дължи на пенополиуретановия пълнеж в ламелите. И не само, защото производителите на екстериорни решения за засенчване непрекъснато проверяват и подобряват продуктите си, за да задоволят максимално очакванията на клиентите. Ламелите имат специално нанотехнологично покритие, което проявява хидрофилни способности и след огряването на слънчевите лъчи се активира. По този начин външните щори се самопочистват, а вие пестите изключително много от разходите за почистване. Не може да се пропусне приносът към концепцията за енергийна ефективност, тъй като тук се използва оптимално слънчевата енергия, а почистването се осъществява по един съвсем екологичен и напълно безвреден начин! Външните ролетни щори се предлагат в богата гама от цветове - https://www.kamax.bg/p/Vanshni-roletni-shtori|

Сенници

Сенниците намират функционално приложение предимно при затъмняването на жилищни входове, тераси, витрини на търговски обекти. В зависимост от предназначението им се определя и вариантът на изпълнение. Сенникът може да бъде с водачи, по които се движи платът или такъв с „чупещо рамо”, при който водачите се прибират. Касетъчните или тип Кошница пък са снабдени с алуминиева кутия, така че при необходимост платът да се предпази от външни въздействия. Тези екстериорни решения за засенчване се изработват най често от акрил и винил, затова и висококачествените платове избледняват трудно под слънчевите лъчи, не задържат течности и не гният. Механизмите за управление на сенниците също се характеризират с дълъг експлоатационен период.
Този слънцезащитен продукт е снабден с датчици за дъжд, сняг и вятър, които се задействат при промяна в температурата. При висока температура сенникът се спуска автоматично и затруднява достъпа на слънчевите лъчи. Това значително намалява разходите за климатизация и вентилация!

Перголи

Когато искате да аранжирате красиво екстериорното пространство, изберете перголи! Вписват се идеално както към фасадата на дома, така и към зелените площи в градината! По желание на клиента могат да се изработят от висококачествена дървесина, която запазва екологичните си свойства и е устойчива на климатичните промени. Алуминиевата конструкция пък се характеризира с отлично функционално приложение през цялата година! Чрез ламелите се филтрира плавно светлината и едновременно с това се вентилира пространството под перголата, а при затворено положение на лентите се осигурява надежна защита от дъжд и сняг. Производителите на екстериорни решения за засенчване разработиха и специална система за водна мъгла, която понижава температурите с до 10 градуса. Тази система консумира 50 W/h енергия. Данните в областта сочат, че разходите за климатизация през летния период значително се понижават!
Перголите могат да бъдат прахово боядисани по каталог на RAL в различни цветове, а всички механизми за управление на перголата имат антикорозионно покритие и й осигуряват необходимата здравина при силен вятър между 60 до 75 км/час. Може да се монтира LED осветление.
Производителите на екстериорни решения непрекъснато проверяват и подобряват качеството на своите продукти, защото искат да задоволят максимално очакванията на клиентите! Днес тенденциозно се търсят варианти, за да се намали потреблението на електрическа енергия и да се запази околната среда за бъдещите поколения. Вече всички слънцезащитните продукти се изработват от висококачествени компоненти, които могат да се рециклират и имат доказани резултати при засенчването! Станете и вие част от тази концепция като изберете от богатата гама иновативни и модерни слънцезащитни продукти!