Френска мебелировка на дома

Напоследът светът е обхванат от стремеж към стандартизация и минимализъм при обзавеждането на жилищата. На тези тенденции обаче успешно се противопоставя френският интериорен дизайн, който нехае за световните тенденции и следва собствените си правила и вкусове.

Франция от столетия е всепризнат лидер и законодател на световната мода. Не прави изключение и модата при мебелите, оформянето на интериора. На изчистеният минимализъм в мебелирането на жилището от последните десетилетия Франция продължава успешно да противопоставя разкошните стилове барок, рококо и ампир, които поразяват въображението със своята пищност и разточителност. Тези стилове са неизменна част от богатите дворцови интериори, а от залите на френските дворци постепенно са се разпространили по цял свят. Мебелирането с някои от изброените стилове винаги придава на помещенията тънкото изящество и елегантния аристократизъм на епохата на френския романтизъм.

Трябва да отбележим, че Мебели Бургас е състояние да изработи мебелировка във всякакъв стил – не само изчистените хай-тек стил мебели, не само нарочно грубоватите кънтри мебели, не само неокласическа мебелировка, но също например и разкошни барокови мебели, които подхождат за покоите на крале и кралици, принцеси и принцове. Тези мебели не са за всеки дом, те трябва да се впишат в остания интериор, т.е. с тях може да се мебелира само ако цялото помещение или целият дом са подчинени на същата концепция.

Цветовата гама играе важна роля при мебелирането в някой от френските стилове. В тях присъстват млечно бяло и цвят слонова кост, меки пастелни цветове, слънчево-жълто, бисерно-розово, сребристо-сиво. По-тъмните цветове като орехово-кафяво се използват, за да подчертаят изяществото на светлите тонове.

В изработването на френските мебели широко се използва дъб, бук, ясен и орех, като дървените елементи се комбинират с ажурни елементи от ковано желязо. Използва се също мебелен обков от бронз, сребро, позлатени елементи, порцелан, текстил, стъкло. Леглата на френските мебели са богато украсени с балдахин, креслата са тапицирани с текстил, присъства и богат набор мебелен обков.

За завършване на оформянето на френския интериор се използват порцеланови фигурки, огледала в рамки от ковано желязо, гоблени, позлатени и посребрени свещници, кристални полилеи, светли килими от естествени тъкани, разхвърляни по мебелите малки кадифени възглавнички. Трябва да отбележим, че за идеален френски интериорен стил помещенията трябва да са със значително по-високи от нормалното тавани и прозорци.

Катeгории: