Смяна на интериорни врати и входна врата - полезни съвети

Ето няколко полезни съвети, свързани със смяната на интериорните врати или на входната врата във Вашия дом:

1. Материал за изработка.

При интериорните врати материалът може да бъде: ПДЧ, MDF или HDF. ПДЧ представлява пресовани дървесни частици, слепени със смолисти вещества. MDF - това са дървесни влакна, слепени и пресовани при висока температура (материалът не е ронлив и е подходящ, както за малки елементи, така и за декоративни такива). HDF от своя страна се характеризира, като плоскости от фибри с висока твърдост и естествени дървесини, като тук вече са използвани повече естествени смоли и дървесини.

При входните врати, в зависимост от типа на вратата (метална или блиндирана), където ни е нужна звуко- и шумоизолация, материалите биват: полистирен, стиропор, минерална вата.

2. Какво се включва в цената.

За интериорни врати: крило, каса, обкова отделно ли се заплаща? Къде са произведени вратите?

За входни врати: брой заключващи системи, тип заключване, както и има ли допълнителни пасивни шипове за по-голяма здравина и стабилност.

3. Избор на дизайн, цвят и стил на вратите.

Всеки човек има свой стил и виждане за това как домът му да изглежда уютен и приятен. Затова има и голям избор на модели врати.

Интериорните врати могат да бъдат от следните видове:

1. плътен изчистен вариант
2. плътна с фрезовка на самото крило
3. със стъкло - изцяло стъклено крило (при тях вече има много голям избор на картина на стъклото: прозрачно, цветно, матово, матирано чрез пясъкоструйка или с гравюра)
4. плъзгащи врати, които са добър вариант за спестяване на място и пространство.

Входната врата не трябва да е само хубава, а и да придава сигурност и спокойствие. Тя е ключова фокусна точка, представлява нас пред съседите и хората, които ни идват на гости.
При входните врати също има голям избор:
1. еднокрили
2. двукрили
3. със стъкло
4. индивидуални според вашият вкус и стил.

Вратите са олицетворение на стил, спокойствие, хармония, уют и сигурност, което ги прави важна част от всеки един дом.

Катeгории: