Изисквания за наем на автомобил

Много български граждани смятат, че изискванията за наем на автомобил са големи, а цените едва ли непосилни за джоба на обикновения човек. Нещата стоят по много по-различен начин и ние ще ви разкажем повече за рент а кар фирмите в тази кратка, но надяваме се полезна статия. Но нека да започнем от самото начало.

Къде може да намерите автомобили под наем?

Всяка една държава има своите рент а кар компании, където можете да изберете лека кола. Обикновено фирмите са съсредоточени по основните летища и автогари, но също така могат да бъдат намерени в близост до големи хотели и ресторанти.

Ако все пак нямате време да обикаляте може да потърсите коли под наем в интернет търсачките. Там са събрани всички известни имена и дори имате възможността за онлайн поръчка, което е сред най-новите удобства в този бранш.

Какво се изисква, за да взема автомобил?

В случай, че се интересувате от наем на автомобил, е необходимо да имате валиден документ за правоспособност и кредитна карта, с която да предплатите моторното превозно средство. Нужно е да се извърши подробен оглед на возилото, с цел установяване на вече съществуващи щети по него. Така вие не носите отговорност за актуалните повреди.

Огледът на леката кола не отнема повече от 30 минути, дори по-малко в отделни моменти. Фирмен служител изготвя приемно-предавателен протокол, върху който вие се разписвате, че сте запознат със състоянието на селектираното от вас МПС. Следва процедурата по плащане с кредитна карта или КЕШ според възможностите ви.

Какво получавате срещу парите си?

Вие имате шанса да вземете напълно оборудван лек автомобил с детски седалки, въздушна възглавница, CD player и още куп екстри. Сериозните рент а кар услуги добавят и 24 часова безплатна пътна помощ, която да използвате при беда. Общо взето това са най-важните неща по наема на автомобил и както сами разбирате няма нищо страшно или сложно.

Катeгории: