Как да изберете подходяща входна врата за своята къща

Ако ви предстои смяна на входната врата и живеете в къща, е важно да изберете такава, която да отговаря на всички ваши изисквания - от това с каква визия е, до това каква сигурност ви предлага и с какъв дизайн е. Желателно е и предварително да се запознаете с вариантите, които са подходящи за вас!

От значение при избора на блиндирани врати, когато говорим за къщи са следните фактори:

1. Изложена ли е вратата директно на слънчеви лъчи, влага и дъжд?

Ако пред блиндираната ви врата има навес и тя е изцяло предпазена от външни условия, можете да изберете врата от масивна дървесина или с декоративни MDF панели. При избора на такива врати, този фактор е важен, защото покритието може да се увреди в следствие на директните слънчеви лъчи и влагата.

2. Има ли вратата допълнителна UV защита, ако ще бъде изложена директно на външни условия?

Ако нямате навес или веранда и вратата ще бъде директно изложена на слънце, е задължително тя да бъде с допълнителна UV защита или прахово боядисана. UV покритието не позволява повърхността на вратата да се увреди от слънчевите лъчи. Задължително попитайте фирмата, към която сте се насочили дали гарантира за наличието на такъв филтър върху вратите!

3. Каква е широчината на зида и може ли той да бъде изцяло обхванат от касата?

На пазара се предлагат врати с различни размери на касата. Има варианти, които са с фиксирана каса, която обхваща определен зид, а останалата част се обръща. Другият вариант е касата да е регулируема и да обхваща изцяло зида, и да има первази от двете страни. Касата може да бъде изцяло метална или с дървени MDF первази, или такива от друг вид дървен материал.

4. Какво е заключването?

На пазара се предлагат входни врати с една или две отделни заключващи системи. Те активират противовзломни шипове, които влизат в касата при заключване. За по-голяма сигурност изберете втория вариант. Колкото само по-добре, особено ако са независими една от друга.

Катeгории: