Как да си направим творчески модели врати?

С интересни модели на врати можете изцяло да промените, визията на стаите си. Ако ви е дотегнало от класическите, за уединението на стаите, съществуват доста алтернативи. Избирайки творчески модели ще се отървете от скучните врати. По този начин, чрез тях домът ви ще придобие коренно различна визия.

Вратите служат както за уединение на стаите, така и според дизайна си са важен детайл. Ако сте решили да ги подновите, можете да действате като първоначално разгледате няколко модела с творчески дизайн, които сме подбра ли за вас. Обикновено тях най-често ги обновяваме като ги пребоядисаме или просто им сменим дръжките. При тях не влагаме особено внимание, колкото например отделяме за стените, подовата настилка или вътрешната декорация. А те имат много важна функция, като едни пазещи войници, стоят изправени пред нас и реално, те драстично могат да променя цялата атмосфера вътре в жилището.

Ако ви е дотегнало от класическите модели, производителите предлагат голямо разнообразие от варианти на врати в София. Чрез плъзгащите механизми стаята ви може да се сдобие с нова облик и удобство. Чрез тях можете да скриете крилата в стената, така че да пестите място, също така и чрез този си вид може да я използвате като еднокрила или двукрила. Ако прецените можете да оставите да бъде с открит монтаж и да се вижда релсата. С такъв открит релсов механизъм перфектно може да се обедини с интериор декориран в стил „старинен”,’’модерен’’ или ‘’кънтри ‘’.

Друга възможност, която имате е вместо да поставите готови изработени врати, да се измислят дизайнерски такива. Например закупувайки стари врати ‘’втора ръка’’ще ги върнете отново в ежедневна употреба. По ваш избор може да ги използвате в това състарено състояние или с малко количество боя да ги пребоядисате и да ги върнете в първоначалния им вид. С няколко леки докосвания можете да ги преобразите изцяло. Например с един колаж от парчета плат или изрезки от тапети можете да облепите вратата или допълнително да я декорирате с кабарчета. За помещения като кухни и детски стаи е изключително подходящо от вътрешната им страна да се пребоядисат с боя за черна ученическа дъска.Това е доста интересно и различно приложение.

За изпълнението на ‘’творчески’’ модели врати може да се комбинира пребоядисването с шаблони и допълнително залепяне на разнообразни материали около тях.

Катeгории: