Как може да се възползвате от бизнес правни консултации?

Със сигурност едно от най-важните неща за вашия бизнес е неговата сигурност от правна гледна точка. Всички дейности, които извършвате, се следят строго от законодателя, който ви задължава да оформяте редица документи, деклариращи различни обстоятелства. Всяка една процедура има своите специфики - от регистрация на фирма София, осъществяването на дейността ѝ, до закриването ѝ в даден момент. Ето защо е нужно, макар и базовите знания, които имате по правните въпроси, да бъдат подпомагани или изцяло осъществени от адвокат по търговско право или адвокатска кантора. Тези дружества, специализирани в предлагането на правни консултации, се грижат за пълноценното обслужване на вашия бизнес.
Днес можете да се възползвате от различни възможности за получаване на правни консултации, на добри цени. В зависимост от желанията ви, целта, с която се търси правен съвет, или дейността, която трябва да бъде осъществена, можете да се възползвате от:

Правни консултации по телефона


Ако ви е необходим бърз правен съвет, който не изисква представяне на някаква документация, а е внезапно възникнал казус, то може да получите правна консултация по телефона. Много адвокатски кантори предлагат тази услуга, за да бъдат максимално бързи и гъвкави в обслужването на своите клиенти.

Писмени правни консултации


В зависимост от повода, по който ви е необходима юридическа консултация, можете да получите нужната информация в писмен вид. Ако трябва да се направи по-обстойно проучване по вашия казус, от адвокатската кантора могат да ви изпратят професионално становище писмено. Това е необходимо, в случай че правният съвет не може да ви бъде даден кратко и ясно с телефонно обаждане, а е необходимо неговото обстойно анализиране и проучване на възможните решения.

Онлайн правна консултация


В съвременното дигитализирано общество интернет пространството е място, в което се срещат много и различни контрагенти, както и предлаганите от тях услуги, достъпни и дистанционно. Това е една добра възможност за бизнеса, тъй като днес бързо и лесно можете да получите правна консултация онлайн от комфорта на офиса или дома си. В зависимост от казуса, по който имате запитване, можете да получите отговора си много бързо чрез директна връзка с адвокат. Онлайн можете да наемете адвокат и да получите информация за цените на правните услуги.

Юридическа консултация на място


Съдействието по юридически въпроси може да изисква посещение на място в адвокатска кантора или пък на адвокат във вашата фирма. Практикува се, в случай че ще обсъждате договорните си отношения с бизнес партньори, а впоследствие ще ги потвърдите писмено, сключвайки съответния договор. Професионалното съдействие по повод правните основания, върху които да се оформи договорът между страните, са изцяло в компетенцията на адвоката по търговско право. Друг повод за получаване на юридическа консултация на място може да възникне, когато се установява дали се спазват определени регулации - Закон за защита на личните данни, Закон за защита на конкуренцията, Закон за защита на потребителите и др. Получаването на лицензи и разрешителни за определени дейности също изисква юридическо съдействие да бъде оказано на място.

Абонаментно обслужване по правни въпроси


Големи адвокатски кантори вече предлагат своите юридически услуги и чрез абонаментно обслужване за бизнеса. По този начин получавате правни консултации на по-изгодни цени. Абонаментите включват богата гама от правно обслужване, които им позволяват да изградят цялостна концепция за вашата дейност. Те ще работят в интерес на вашия бизнес, предлагайки ви комплексен набор от юридически услуги.

Катeгории: