Какви интериорни врати се предлагат и как да изберем сред многообразието

Колкото по-голямо разнообразие от модели интериорни врати има на пазара, толкова по-труден ще бъде изборът ни. За да намерим най-подходящата за нас, трябва да сме сигурни, че новите ни врати ще отговарят на всички критерии и изисквания, които имаме. Но е добре и да не забравяме за мнението на хората, с които живеем. Все пак трябва да е приятно и уютно за всички.
В момента изборът на врати е изключително богат. Предлагат се интериорни врати в Стара Загора от класически стил до изчистени варианти, такива от масив, както и изцяло стъклени, с орнаменти от стъкло или плътни, с фрезовка. Предлагат се плъзгащи врати, които са добър вариант за помещения с малка квадратура. Те се плъзгат по стената и не „крадат” от малкото останало пространство.
В зависимост от размера на строителния отвор интериорните врати могат да бъдат и двукрили.
Интериорните врати могат да бъдат с различно покритие - ПВЦ, 3D PP (полипропиленов) ламинат, многопластово покритие от дървесни частици, естествен фурнир.
Материалът, от който се изработват също е различен - могат да бъдат от MDF, HDF, (по-високия клас на MDF-a), масив. В зависимост от какъв материал са изработени вратите се определя и цената им.
Трябва да се съобразим и с това в какво помещение ще се монтира вратата – дали ще е с висока влажност или ще се мокри директно. В този случай най-добрият избор е алуминиева врата или такава от ново поколение - с водоустойчиво покритие.
Новото поколение интериорни врати притежават шумо и топлоизолационни качества. Изолацията е важна не само при входните врати, но и при интериорните. Тя също може да намали сметката ни за ток. Едно от важните условия, на които трябва да отговаря интериорната врата е да има качествени уплътнения, но добре е да се посъветваме със специалисти в областта и да ни насочат към какъв тип интериорни врати да се спрем, според нашите нужди и изисквания.

Катeгории: