Кога да поставим зъбни импланти и кога да се въздържим

Модерната дентална имплантология предлага различни възможности за присаждане на нови зъби дори само с цел да получим нова фасада. Безопасно ли е обаче поставянето на зъбни импланти или не, ще разберем от мнението на специалистите в областта.

Повечето хора смятат, че имплантите представляват чисто нови зъби, но нещата са дори по-добре, защото при тях липсва нерв, който да предизвика болка или да се развалят от сорта на натуралните зъби. Истина е, че в сравнение със съществуващите зъбни протези, имплантите са много по-напред и качествени. Разбира се и тук има някои особености, за които ще пишем.

Реалността е такава, че колкото по-достъпни стават цените на съвременните зъбни импланти, толкова повече се забравят някои подробности. Ако говорим за базална имплантология например, то ние трябва да сме наясно с нейните преимущества. Последните се присаждат на хора с недостатъчна кост, пародонтално заболяване и пушачи.

Конвенционалните импланти са далече по-скъпи от BOI вариантите и оперативната дейност, е по-продължителна. Ето защо е желателно да се запознаете с различните опции, споделени от дентални експерти какъвто без никакво съмнение е д-р Александър Лазаров от „Център по базална имплантология“ и собственик на сайта swissimplants.eu.

Редом с отличната си визия базалните импланти предлагат и подобрение на дъвкателния рефлекс, който е от значителна важност за по-голямата част от пациентите. Най-сетне ще забравите за дискомфорта от вечно подвижните протези и неудобните ченета, защото тук има наличие на модерен дизайн и гарантирано качество.

Винаги мислете, преди да инвестирате в зъбни импланти, понеже има риск от грешки. Конвенционалните импланти например могат да ви отнемат близо 6 месеца, което е прекалено голям срок и струва много пари. Прочетете статията отново и се запознайте от близо с базалната имплантология, която е печели голямо уважение днес.

Има тотална забрана да се прилагат зъбни импланти на пациенти с онкологично заболяване на лицево-челюстна болест. Това пък е още един минус, на който да обърнем внимание. Направете консултация преди поставяне на новите зъби и го направете при професионалист.

Катeгории: