Мебели в британски стил

Трябва да подчертаем, че Мебели Бургас е в състояние да изработи всякакъв вид специфични и уникални мебели, независимо от техния стил, вид и състав. Например, ако желаете да внесете в интериора на жилището си духът на добрата стара Англия, тук ще ви представим няколко мебели в британски стил, които не оставят никакви съмнения по отношение на британския си произход.

Столът в уиндзорски стил – типичен елемент на този стил столове, по който можете безпогрешно да го разпознаете, е облегалката, която представлява окръглена решетка от вертикално разположени тръби или ленти. Стола има и облегалки за ръцете. Стилът Уиндозр при столовете става популярен при крал Георг II (1683-1760). Легендата разказва, че по време на дъжд монархът се подслонил в някаква селска къща и бил поразен от изчистената визия на прост, но удобен стол, който ползвало селското семейство. Решетестата облекалка е окръглена и приляга плътно върху гърба на седящия, така че той да се чувства максимално комфортно.

Уиндорзркия стил се използва при различни мебели за сядане – люлеещи столове, кресла, кухненски столове, градински столове, столове изработени от метал, от дърво или от комбинация между двата материала.

Креслото на дядо (Grandfather chair) – това е класическо британско кресло, чиято характерна особеност облегалката – тя е много висока и затваря креслото от три страни. Освен частта, на която се опира гърба на седналия, облегалката има и “уши”, които затварят креслото от ляво и дясно, така че седящия в креслото е защитен от три страни. Този тип кресло е създадено специално за възрастни хора, за да ги предпазва от теченията в големите зали на замъците и къщите, затова и е наречено “дядово кресло”. Особено подходящо е да се седне в него пред камината – ушите защитават седящия от искрите на огъня.

Диваните Честърфийлд – това са британски дивани, които имат следните отличителни черти – облегалките за ръце са на същото ниво, както и гърба, т.е. облегалките за ръце и гърба са с еднаква височина и представляват една цялостна конструкция. Друга отличителна черта на тези дивани са големите копчета за дивани, които оформят тапицерията във форми като баклавички. Името на дивана идва от името на графство Честърфийлд.

Катeгории: