Модерния начин да преобразим дома си

Малките неща ни правят истински щастливи. Семейния уют, приветливия дом, топлата храна са онези "малки тайни" на щастливия живот. Ако вашия дом вече се нуждае от промяна, ако интериора ви е демоде или просто имате нужда от "чист въздух" в обзавеждането, започнете от подмяната на вратите.

Вратите играят важна роля в нашия живот, те служат не само за отделяне на едно пространство от друго, те ограничават нежеланото нахлуване в нашия свят, създават ни спокойствие, уют и хармония. Функцията на блиндираните врати е разбира се не само естетическа, те изпълняват и защитна такава. В зависимост от помещенията, за които са предназначени се преценява и степента на шумо- и топлоизолация. Входните врати могат да бъдат изработени от устойчиви материали като дърво, HDF, MDF, стъкло, алуминий и т.н. Трябва да могат да издържат на физически натиск и сила. За вътрешен пълнеж се използват различни материали - най-често хартиена пчелна пита. Съществуват и други варианти, като олекотено ПДЧ и плътно ПДЧ.

Ако сте избрали материала, от който да бъде изработена външна врата, преминете към избора на модел. Опитайте да съчетаете стилистиката на интериора и дизайна. Вземайте под внимание цветовете на подовите настилки, стените, потокът от светлина в помещението. Когато избирате цвят се съобразете и с площта на помещенията, които обзавеждате. Светлите цветове придават обем и визуален простор, докато тези от тъмната гама притежават неподправена изтънченост. Моделите със стъкло трябва да са подбрани спрямо формите, които преобладават в помещенията. С помощта на интериорните врати може да се акцентира на отделни детайли в дома. В случай, че акцентът е самата врата, изберете по-смели и ярки цветове.

Подборът на интериорните врати е основен етап при подновяването и построяването на всеки дом. Цялостният външен облик и излъчването на всяко жилище идва от правилния им избор. При него Вие влагате от своята енергия, индивидуалност, вкус, изобретателност и практичност.

Катeгории: