Най-сладките парфюми – или защо толкова ги обичаме

Според една статистика 90% от хората на планетата обичат сладкото. Но задавали ли сте си някога въпроса защо? Има няколко теории. Първата се свързва от идеята, че човечеството е еволюирало от животните. И като говорим за примати, трябва да кажем, че отдавна е доказано, че приматите (и респективно ние) винаги предпочитат зрелите пред незрелите плодове. И това е заради факта, че растенията зареждат със захар плодовете си. И понеже по-голямата част от естествените захари, които познаваме, идват тъкмо от растенията, може да се каже, че откакто съществуват растенията, съществува и сладкото.

Другата теория за обичта ни към сладкото е свързана с еволюцията. От нейна гледна точка това се свързва с идеята, че човек инстинктивно свързва сладкия вкус с по-високо енергийните храни, чрез помощта на които предшествениците ни са оцелявали по-лесно в естествения си хабитат. Идеята е, че щом им се е налагало да прекарват много време в търсене на храна, то са търсили такава, която ще ги зареди с повече енергия.

Истината е, че хората са до такава степен пристрастени към сладкото, че инстинктивно се опитват да го вкарат във всеки един аспект от живота си. Ето защо парфюмеристите много често използват изкуствено създадени сладки нотки, които прибавят към своите аромати. Неслучайно сладките и плодовите парфюми са едни от най-предпочитаните и купувани в световен мащаб.

Парфюми със сладки нотки

Gucci Flora by Gucci Gorgeous Gardenia парфюм за жени EDT
Gucci Flora by Gucci Gorgeous Gardenia е един от най-обичаните от дамите сладки аромати. Неговата уникална уханна композиция се състои от нотки на сладка круша, гардения, гранджипани, пачули, червени плодове и кафява захар.

Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraiche парфюм за жени EDT
Giorgio Armani Acqua di Gioia Eau Fraiche е изключително свеж и енергичен аромат, изграден на основата на нотка на кафява захар. Уханието всъщност е вдъхновено от огромни зелени поляни, морски бриз и лек летен дъжд – истински празник и превъплъщение на естествената красота на природата.

Tom Ford Black Orchid парфюм за жени EDP
Tom Ford Black Orchid безспорно печели много класации за любими дамски аромати. Уханието е изключително луксозно и рядко и пленява със силата и богатството си. Всеки, който е усещал парфюма, ще се съгласи, че думите, които го описват най-добре, са пищен, модерен, класически и вечен. Той вдъхва едновременно сексапил, загадъчност и увереност.

Източник: Parfium.bg

Катeгории: