Най-важното, което трябва да знаем при избора на входна врата

Когато става въпрос за избора на входна врата за нашето жилище е необходимо да бъдем много внимателни. Сигурността на нашия дом е свързан именно с този избор. Не са много нещата, на които трябва да обърнем внимание, но са достатъчно важни.

Материалът, от който е изработена вратата стои на челните места по важност. Входната врата може да бъде с MDF панели или пък изцяло метална, а защо не и комбиниран вариант. За да изберем правилната врата, трябва да съобразим дали е за апартамент или къща, и дали ще е изложена на външни влияния. В този случай металните врати са по-добрия избор. Като на пазара се предлагат и такива с UV защита срещу слънчевите лъчи. Какъвто и избор да направим е добре да проучим кой вариант ще отговаря на нашите нужди.

Заключването също трябва да се има предвид. Най-добре е различните входни врати да разполагат с поне две заключващи системи. При някои модели се среща и допълнителна защита с пасивни шипове, които влизат в касата на вратата. Други пък са с тристранно заключване.

За избора на входна врата едно от основните неща е пълнежа. Различни са вариантите, от които може да се избира. Дали ще е полистирен, минерална вата, пчелна пита или нещо друго, избора е ваш. Важното е да притежава добри шумо и топлоизолационни качества. Някои производители предлагат и допълнителен метален лист в крилото на входната врата за повече сигурност .

Освен всичко изброено до тук подходящата входна врата трябва и да отговаря на вашите изисквания за добър вкус. Дизайна на входната врата трябва да е съобразен с останалите врати в жилището. Ако пък е за къща, то трябва да имаме предвид външния вид на жилището, за да бъде и входната добре подбрана. На пазара има нестандартни модели с различни фрeзовки. Друг вариант може да бъде входна врата със стъкло.

Катeгории: