Навес над входната врата - традиция, стил и удобство

От край време е известно, че най–ефективният начин да защитите входната си врата от атмосферните условия ( като дъжд и сняг например) е като поставите навес или козирка. Често киселинни дъждове разяждат покритието на вратата ни, а UV-лъчите могат да съсипят цвета ѝ до две-три години.Така, че колкото по-голяма е козирката, толкова по-добре. Ако имате място в двора си, много актуално е също да изградите по-голям дървен навес, може да подобри цялостната визия на къщата Ви.

Често можете да видите и навеси за входни врати изградени от поликарбонат. Тук много зависи от модела и цвета на вратата Ви, както е и въпрос на вкус. Изборът е голяма.

Ако се върнем назад във времето, не всеки е можел да си позволи козирка над входната врата. Тя се е считала за и е била знак на просперитет. Тогава козирките са се произвеждали от ковано желязо, а ковачът ги е изработвал със собствените си ръце. Цента на един такъв навес е доста висока и той винаги е изключителен, може да достигне дори до цента за произведение на изкуството.

Сега луксът на старите дни е достъпен за всеки. Производителите не са ограничени от страна на материала, който използват, не се разчита само на ковано желязо или кирпич, а има много и разнообразни варианти. Днес навеса може да се комбинира перфектно с архитектурата, строителството и визията на вратата, освен всичко вече изпълнява декоративна роля.В крайна сметка едно от първите неща, които виждат гостите Ви, е входната врата.

Преди дълги години в миналото и все още при част от по–възрастни хора, думата стряха се е ползвала като синоним както на навес, покрив, подслон, така и на дом, жилище. От там идва и така нареченото умиление към родната стряха.
Една такава стряха може да защити не само вратата Ви, но и да промени спомените Ви изцяло.

Катeгории: