Фотографите аматьори

Със сигурност сте ги виждали. Тези хора, който обикалят навсякъде, само за да снимат нещо. Понякога, техните снимки са само за тях, но в повечето случай. Има и такива обаче, които продават снимките си. Някой в сайтове, други във вестници. Въпросът е обаче, дали да се доверите на един такъв фотограф за ваши снимки.

Първо, за да сте сигурни, че може да си върши качествено работата, искайте да разгледате негови фотографии, като се убедите, че наистина са от него. Има такива, който използват чужди снимки и ги представят за свой. Не се залъгвайте толкова лесно. Дори, ако извади снимки от албум, изкарани на хартия, още по-добре. А не да ви показва картинки от интернет.
Търсете снимки, на който е едно момиче или момче, но да е един. Да се види как използва светлината, ъгъл на снимане и прочие. Това е много важно, защото, ще ви даде обща представа за работата на фотографа.

Ако има фейсбук профил, това, ще е още по-добре за вас. Там може да видите снимки, какви коментари има и колко лайка събира. Дори и собствен сайт, това означава, че има постоянно работа и може да си позволи сайт.

Не забравяйте да говорите за цената. Ако ви се стори космическа, за нищо, то вероятно има нещо съмнително. Ако само, ще ви снима, без да ви носи костюми или нещо допълнително, а сумата е огромна, значи има нещо. Дори ако можете, разпитайте познати колко са им взели на тях, при кого са ходили и прочие. Винаги питайте, не скачайте на първото видяно.

Катeгории: