Осоговската планина - едно прекрасно място за зимна почивка

Осоговската планина се явява граница на България със съседна Македония. Благодарение на природното си разнообразие, скритите в гъстите гора лечебни билки и шепота на реките, планината заслужено си е спечелила място сред 100 туристически обекта с национално значение, благодарение на най-високия си връх - Руен.

Красотите на планината заслужават вниманието на посетителите през всички периоди на годината. През зимния сезон планината е покрита от обилна снежна покривка и предоставя чудесни възможности на начинаещи и опитни скиори да практикуват любимият си спорт.

След почивка в Банско, задължително трябва да посетите Осоговската планина. Ски пистите се намират само на 16 км от град Кюстендил. Писта "Осогово" със своя наклон дава възможност на по-професионално подготвените любители да демонстрират своите умения. А писта "Трите буки” приютява по-неоптните в спорта и предоставя на малки и големи възможността за спускане с шейни.

За любителите на природни и културни богатства задължителна спирка е природен парк "Хисарлъка", Параклис "Св. Апостоли Петър и Павел"и манастира "Свети Лука". В планината се пресичат множество планински маршрути разкриващи спиращи дъха панорами, допълнени от кристално чистия въздух и песните на птиците. Сама по себе си планината е природен храм пазещ природни красоти, митове и предания и възможност за съвременни забавление. Осогово е место заслужаващо да бъде опознато.

Катeгории: