Фактори, определящи цената на колата за скрап

Дошъл е денят да се сбогувате със старата кола. Тя вярно ви е служила дълги години, но в последно време каквото и да ремонтирате по нея все ще се появи нова „пробойна” и така ремонтът се превръща в един неспирен процес.

Вместо да гледате на случващото се от негативната му страна, можете да изберете оптимистичния път. Чашата е наполовина пълна. Още сега си струва да разгледате възможностите за предаване на коли за скрап. Добрата новина е, че ще получите пари в замяна. А знаем, че през последните години цените на колите за скрап са се повишили. Какво по-хубаво от това! Ако преди са били изкупувани на безценица, то това вече не е така. Според експерти само за 2 години цените за изкупуване са се увеличили почти 4 пъти!

Знаете ли кои са факторите, които определят сумата, за която можете да предадете колата си за скрап? Ще потърсим отговора на този въпрос в следващите редове.

Сред основните фактори, които влияят върху цената на стария автомобил, са марката, годината, в която е произведен той, а също така и общото му състояние. Тази информация е важна, тъй като дава ясна представа на изкупвача колко метал има в колата и какво е състоянието й. Затова често ви препоръчваме да прибягвате до продаването на колата за скрап възможно най-скоро след като решите, че тя вече не е годна за употреба. Оставянето на колата на произвола на съдбата, т.е. на тротоара под въздействието на външните условия, е предпоставка за намаляване на стойността на автомобила.

Добре е да знаете също така, че при по-новите коли има повече метал. Това означава, че ще получите по-висока цена. Освен това в тялото на автомобила може да е използвана по-висококачествена стомана, отколкото при моделите от преди няколко десетилетия.
Влияние върху размера на сумата, която ще вземете, оказват също така размерът на резервоара и степента на ръжда.

Катeгории: