Ръководство Как да Пазаруваме Дрехи за Деца от 0 до 10 Години

В първите 10 години от живота си децата растат доста бързо и всеки сезон са им необходими нови дрешки. За много родители е трудно да смогнат на бързото темпо на растеж на децата им и често се случва да купят дрехи за следващ сезон, които децата не успяват да облекат дори веднъж, защото са им умалели. За улеснение на родителите ще разделим тези 10 години на периоди.

Пазаруване на Дрехи за Бебета – от 0 до 2 години

Децата до 2 години растат най-бързо. Факт е, че теглото на новороденото се удвоява през първите 5 месеца от живот му, а до първия си рожден ден, то вече е утроило теглото от раждането си. В този период дрешките на бебето трябва да се сменят по няколко пъти на ден, заради различни аварии, като например протекъл памперс или окапване. За да смогнете на темпото, трябва да пускате пералня всеки ден. Не е нужно обаче, когато ги купувате да се притеснявате колко време ще издържат, преди да се износят, тъй като най-вероятно бебчето ви ще ги израсте преди това.
Често родителите се зареждат с огромно количество различни видове дрехи за бебета от 0 до 3 месеца. Това в крайна сметка се оказва, че е била прибързана грешка, вероятно заради ентусиазма, който имат или поради факта, че тези дрешки са толкова симпатични. Тези дрешки обикновено се купуват преди раждането, затова може да се окаже, че бебето е по-малко или по-голямо от размера на предвидените дрешки. Затова е важно да купувате дрешки, които можете да върнете или замените, ако не са подходящия размер. Това означава, че не трябва да сваляте етикетите и да ги перете, преди да ги пробвате на бебето. Избягвайте купуването на дрехи за следващи сезони, тъй като няма как да се предвиди колко бързо ще наддава бебето. Така може да се окаже, че детето е пораснало по-бързо, отколкото сте предвидили и насред зима всичките дрешки, които сте купили предварително са вече малки. Растежът на бебетата се забавя между 12 и 24 месеца и тогава става по-лесно да се преценява размера на дрехите и да се купуват повече.

Пазаруване на Дрехи за Малки Деца – от 2 до 5 години

Децата между 2 и 5 години спират да наддават толкова бързо на килограми и започват да растат по-бързо на височина. Това, разбира се, се отразява на начина, по който им стоят панталоните и блузите с дълъг ръкав. Повечето малчугани ще имат нужда от нови зимни и есенни дрехи всеки сезон, докато тениските, потниците, късите панталони, както и роклите биха могли да се използват по-дълго време.
Трябва да се обърне внимание и на друг аспект. Когато се избира панталон за дете, което все още носи памперс, размерът му трябва да бъде съобразен с това. След като детето се научи да използва гърнето и вече не му трябва памперс, вероятно ще му трябват панталони с поне един номер по-малки, за да се чувства комфортно.

Пазаруване на Дрехи за Деца – от 6 до 10 години

За тези деца е добре да се купуват панталони, които са по-здрави и по възможност да имат допълнително парче плат на коленете, тъй като са много енергични и паданията не се случват рядко.
В този период от живота на децата започва училището, за което също трябва да се купуват дрехи. Преди да започнете с голямото пазаруване, проверете какви са изискванията в училището на детето ви и избирайте дрехите според това.
Пазаруването за дете е добре да се случва на място в магазина, за да може да мери дрехите, но ако знаете размера, който ви трябва, няма никакъв проблем да купите нещо и онлайн, като например детски панталони, детски обувки, детски рокли Флорета.

Катeгории: