BILLA България дарява 10 000 лв. за пострадалите от Хитрино

BILLA България ще дари сумата от 10 000 лв., за да подкрепи пострадалите при взрива в шуменското село Хитрино. Инцидентът взе 7 жертви и разруши десетки къщи. Търговската верига ще се включи в кампанията на Българския червен кръст за набиране на средства за засегнатите от експлозията. Парите ще се използват за възстановяването на домовете на жителите на Хитрино.

„Изказвам най-искрените си съболезнования към близките на загиналите и пострадалите при взрива. Съпричастни сме с трагедията на сънародниците ни в Хитрино и считаме, че е наш дълг да им помогнем в този труден за тях момент. В допълнение, като част от инициативата на БЧК за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите, във всеки от нашите 109 магазина в страната са поставени специално обозначени колички, в които наши клиенти могат да закупят и дарят хранителни стоки от първа необходимост“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Търговската верига е последователна в политиката си на социално отговорна компания, която полага усилия за разрешаването на наболели проблеми в обществото. През годините BILLA многократно е заявявала подкрепата си за хора в нужда. Компанията се стреми да дава положителен пример за отговорно поведение и да привлича общественото внимание върху значими каузи.

Всеки, който желае, може да помогне на жителите на Хитрино, и като дари 1 лв. чрез sms на кратък номер 1466. Българският червен кръст откри и дарителска сметка, на която да се превеждат средства в подкрепа на пострадалите.
IBAN: BG64UNCR 76301078660913
BIC: UNCRBGSF

REWE International AG оперира с близо 2500 магазина в Австрия чрез търговските марки BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG. Тя е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с хранителни и козметични продукти и е един от най-големите работодатели в страната, осигурявайки работа на над 41 000 души. Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В Австрия REWE International AG притежава широка гама от добре познати собствени марки, като например Ja! Natürlich, clever, Wunderlinge, Dakommichher!, VegaVita, ChefMenü, Wegenstein и MY. Компанията оперира и в сферата на туризма чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN и Transair (MEKRUR IHrUrlaub, PENNYreisenand BILLA-Vorteilsreisen).

От своята централа във ВинерНойдорф REWE International AG не само управлява своя бизнес в Австрия, но също така чрез марката BILLA REWE Group управлява супермаркет бизнеса си в 6 държави от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Русия, Словакия и Украйна. В Австрия и в други страни REWE International AG е назначила над 75 500 души в около 3600 магазина. През 2015 г. генерираният оборот на компанията възлиза на 12,54 млрд. евро.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България заема 31-во място. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

На Европейските бизнес награди през 2015 г. компанията е отличена като „Национален шампион“ в категорията „Екологична и корпоративна устойчивост“.

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Отдел за пресни плодове и зеленчуци във верига супермаркети“, „Отдел за прясно месо във верига супермаркети“, „Програма за лоялност“.

Веригата е представена в 36 града в страната със 108 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомаркаJa!Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

Катeгории: