Българската марка MyKi на Алтерко добива все по-голяма популярност в Европа

Алтерко Роботикс, част от холдинга Алтерко АД, отчита отлични резултати за първото тримесечие на годината. Часовникът MyKi, познат вече на почти всяко дете в България, и тракерът MyKi Pet набират скорост в цяла Европа. За първите три месеца на годината компанията е продала над 15 000 бройки от двете иновативни устройства.

„Само за първите три месеца на 2017 г. имаме над 15 000 продадени бройки от продуктовата линия MyKi, което спрямо същия период за миналата година е в пъти повече – коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко АД. – Нашата цел за тази година е да продадем над 100 000 устройства, което ще е два пъти повече в сравнение с 2016 г., и по всичко личи, че ще успеем.“

Компанията в момента е на финалната права в търг на голям телеком оператор за над 500 000 устройства от линията MyKi, които ще се доставят до 2020 г. Детският часовник MyKi вече е едно от най-продаваните смарт устройства не само в България, но и в Хърватия през мрежата на T-mobile. Последната новост около MyKi Pet пък е, че устройството получи сертификат FCC, с което става възможно предлагането му в САЩ. Очакваният старт на продажбите е в средата на месец април тази година. До края на 2017 г. компанията планира да пусне на пазара и още няколко устройства под марката MyKi.

Годишните резултати, които Алтерко Роботикс отчита за миналата година също са повод за оптимизъм. През 2016 г. нетната печалба на холдинга се е увеличила с над 50%, което е значително над заложеното в годишния план. Окончателните финансови данни за годината ще бъдат обявени в края на месец април.

Часовниците MyKi

Часовниците MyKi са детски часовници, които служат едновременно като GPS, GSM и часовник и помагат на родителите да се чувстват по-спокойни за безопасността на децата си. Устройствата работят със SIM карта, чрез която се свързват със смартфоните на родителите. Така те могат да наблюдава локацията на детето си във всеки един момент през безплатно мобилно приложение. В момента на пазара има два модела на часовника: MyKi Watch и MyKi Touch. Само за една година Алтерко успя да реализира над 50 000 продадени бройки от MyKi Watch, а в началото на февруари пусна на пазара и новия модел – MyKi Touch.

MyKi Touch има цветен сензорен дисплей с резолюция 240х240 пиксела, картинно меню за навигация и интелигентна вибрация. Родителят може да настрои предварително от приложението местата и часовете, в които часовникът-телефон да работи в режим вибрация. Така детето спокойно може да го носи, когато е в час. Технологията за локализация при MyKi Touch е значително подобрена, като той локализира по до 24 сателита, Wi-Fi и LBS местонахождението на детето. Броят телефонни номера, които часовникът може да набира, след като родителя ги настрои, е удвоен на 20. MyKi Touch е и с нечуплива, мека, силиконова и антибактериална каишка. Часовникът е наличен в две цветови комбинации: синьо-зелено и жълто-червено.

MyKi Touch разполага и с всички екстри на MyKi Watch. Родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето. Например, ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, а не е, MyKi алармира родителя. Родителят получава предупреждение и ако детето се движи с необичайно висока скорост или свали своето MyKi. Часовникът разполага и със SOS бутон, който детето да използва, за да се свърже с близък човек при спешен случай.

MyKi Pet – никога вече изгубен!

МyKi Pet е първият български тракер за животни и един от най-леките, налични на световния пазар в момента – 28 грама. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi, като е и един от малкото тракери на световния пазар с локализация на закрито. Благодарение на MyKi Pet собственикът на домашния любимец наблюдава местонахождението му по всяко време директно на смартфона си през безплатно мобилно приложение. Като допълнение, MyKi Pet има уникална вградена функция. Това е възможността да научите животното си да изпълнява команди чрез натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука.

В допълнение MyKi Pet следи за добрата здравословна форма на домашния любимец. Специален алгоритъм анализира колко e активен той и в случай на възможен проблем стопанинът бива информиран за това. Голямо предимство на MyKi Pet е, че вече може да напомня и за ваксини и медикаменти.

Катeгории: