Широкоформатен печат

Широкоформатният печат представлява вид цифров печат върху пространство над 45 см., който се осъществява чрез дигитална мастилено струйна технология. Макар и рядко съществуват и широко дигитални с тонерна печатна технология. Тази технология е известна като широкоформатен печат - „large format printing” или още „wide-format printing”.
През последните няколко години в този вид печат се включват иновативни висококачествени UV фиксиращи мастила, изработващи се от полимери, гарантиращи UV светлина, която се генерира от диоди. Този печат намира приложение най-вече в процеса на печат на билбордове, фирмени табели за вътрешна и външна употреба, знамена, транспаранти, изложбени щандове, външни табели, строителни защитни мрежи, брандиране на прозорци, витрини и автомобили, и пр.
За здравината и трайността на рекламните консумативи, важни са, както използваните суровини, така и качествения печат.
Фирмите, които са внедрили в своята практика модерната технология, използват качествени медии и първокласни мастила, позволяващи печата на визии с цел реклама. Те се прецизират оптимално във фотографско отношение и се правят без лимит в размера или тиража на рекламния продукт.
Печатът в широк формат дава възможност за печатене на мащабни по размери рекламни консумативи, като качеството на фотографското изображение и наситеността на цветовете са едни от основните му предимства. Този печат се осъществява чрез съвременни широкоформатни дигитални принтиращи устройства и има широк набор от приложения като билбордове, леки автомобили и пр.
С помощта на широкоформатния печат се печатат постери, карти, декорации, презентации, изложбени структури, транспаранти, стикери и много други рекламни консумативи.
Повърхностите, върху които е подходящо да се извършва широкоформатното печатане са хартия, фолиа, винили, някои типове текстил и др.
Благодарение на този вид печат пред клиентите вече се простира неограничен брой възможности. Те могат да правят надписи и картинки върху тениски, витрини, врати и автомобили, да изработват рекламни стикери, мостри на изделия, различни фигури и много други атрактивни неща.
Широкоформатният печат се явява последната, но не и по значимост форма на рекламен консуматив, който затваря кръга на елементите на фирмената идентичност. С негова помощ, компаниите могат да създават рекламни материали, не само за вътрешни, но и за външни условия. Тези изображения отговарят на изискванията за устойчивост и дълготрайност при всякакви неблагоприятни атмосферни условия, което ги прави изключително функционални и ефективни.

Катeгории: