Отвори врати първата в България детска медицинска лаборатория

На 1 юни 2017г. в град Пловдив бе открита първата и единствена в България детска медицинска лаборатория.Новооткритият пункт разполага с модерна апаратура и опитни специалисти, които ще се грижат за здравето на най-малките пациенти.Той е част от мрежата Synevo.
На международния ден на детето – 1-ви юни, на улица “Недялка Шилева“ 4, комплекс Гербера в град Пловдив, отвори врати първата в България лаборатория, изцяло специализирана в грижата за деца.Ще се провеждат широк набор медицински изследвания по прецизно разработени методи за взимане на диагностични тестове от малките пациенти.
По време на официалното откриване присъстваха и редица родители със своите деца. Те имаха възможността да се запознаят с видовете кръвни тестове, които се предлагат в новата детска лаборатория, както и кои са видовете изследвания,значими за превенция на заболявания в по-късен етап от развитието. Всички гости на събитието получиха и подарък - ваучер за 10% отстъпка, валиден за целия набор от медицински изследвания във всички лаборатории Synevo.
След официалното представяне на новата детска медицинска лаборатория, имаше и специална програма за всички деца. На място в лабораторията аниматори организираха много игри и забавления за най-малките гости. Събитието бе в синхрон с празника 1-ви юни – международен ден на детето.
Забавленията за децата в новооткритата специализирана лаборатория ще продължат през целия месец. През всички съботи на юни от 10:00 до 14:00 часа за разнообразните игри и доброто настроение на децата ще се грижи професионален аниматор на място в пункта.
Първата в България детска лаборатория ще функционира с работно време от понеделник до петък от 07:30 до 17:00 часа, както и в събота 08:00-14:00 часа.
Специален гост на Официалното откриване на детската медицинска лаборатория беше д-р Анета Иванова, управител на лаборатории Synevo за България, която представи на гостите спецификите на новия пункт, апаратурата, с която разполага, както и екипа от специалисти, които ще обслужват пациентите.
Опитните лаборанти също споделиха своя професионален опит в медицинското обслужване, който съчетава не само специално разработени методи за изследване на деца, но и приятелско отношение, което предразполага малките пациенти да станат част от интересни и занимателни активности.

Допълнителна информация за специализирани лабораторииSynevo:
Medicover е водеща международна компания за здравеопазване и диагностика, създадена през 1995 година. Medicover работи в голям брой амбулаторни клиники, болници, специализирани заведения и лаборатории, а най-големите й пазари са Полша и Германия. В момента Medicover има близо 15 000 служители. За повече информация посетете www.medicover.com.
Synevo е диагностичния отдел на здравната организация Medicover, създаден преди повече от 20 години в Швеция от фондацията на Йонас и Кристина Аф Йохник. Тази фондация е създател и собственик на козметичната компания Oriflame. Medicover Group представлява консорциум ангажиран със здравеопазване, като притежава лечебни заведения, медицински центрове, хосписи и клиники за in vitro оплождане.
Synevo представлява мрежа от комуникиращи си лаборатории на територията на Централна и Източна Европа, които осигуряват достъп до всички лабораторни тестове, налични в системата. Името Synevo произлиза от синергия и еволюция, тъй като лабораториите са се появили като допълваща структура на лечебните заведения.
Synevo оперира главно на територията на Централна и Източна Европа. Представлява единна мрежа от над 80 комуникиращи си лаборатории, което ѝ дава възможност да предложиуникално голям за региона набор от диагностични тестове. Тези тестове се извършват в собствената мрежа наSynevo, а не от договорни партньори или външни подизпълнители.
Лабораториите на Synevo са оборудвани с модерни апарати от оригинални производители, като Roche Diagnostics, Abbot, Siemens, Sysmex. Централните лаборатории участват в схеми за международен контрол на качеството. Българските лаборатории се оценяват в Германската схема INSTAND.
В България, Synevo разполага с 4 централни лаборатории и 20 пункта. Те предлагат на пациентите над 3000 лабораторни теста по специалностите хематология, микробиология, имунология, биохимия, токсикология, цитология, хистопатология и генетични тестове. От 1 юни 2017 година вече функционира и първият изцяло специализиран за деца пункт в град Пловдив.

Катeгории: