Цветан Русимов ще бъде лектор на тазгодишната конференцията Dev.Play в Букурещ, посветена на индустрията за разработване на игри

Цветан Русимов, главен оперативен директор на Imperia Online – най-голямото студио за игри в България, което прави игри за десктоп и мобилни апликации, ще се присъедини към Dev.Play 2017 като лектор.
"Империя Онлайн" има 40 милиона регистрирани играчи. Цветан е член на журито на първите награди за мобилни игри (IMGA) в Китай и съветник в световната организация на Основателите на игри. Той е професионалист в гейм-индустрията с повече от 15 години доказан опит на управленски позиции. От създаване и развитие, до локализация, маркетинг и издателство, той е бил част от всяка крачка от процеса. Присъединявайки се към екипа от 9 човека на Imperia Online, той разработи компания за милиони долари.
Наред с Цветан Русимов, Dev.Play 2017 също потвърди редица международни участници от най-важните компании и студия на пазара за разработване на игри, като Stan Just, Mihai Pohontu, Mikka Luotio, Adrian Djura, Jeferson Valadares, Scott Humphries, Dave Pimm, Martine Spaans и много други, както и големи имена в румънската индустрия като Dan Teodorescu и Mihai Sfrijan.

Dev.Play Румъния
Dev.Play е първата конференция, посветена на индустрията за разработване на игри в Румъния, която ще съберена едно място световни професионалисти в серия от разговори, семинари и панели по най-важните теми в бранша. Dev.Play ще се проведе в Букурещ, Румъния на 11 - 12 септември 2017 г., а домакин е Асоциацията на румънските разработчици на игри (RGDA).
Румъния е пазар, който генерира приходи от над 140 млн. евро през 2015 г. и приблизително 7000 работни места, създадени от 50-те студия на местния пазар. Покривайки области като разработване на игри, осигуряване на качество и много други, румънските студия се стремят да се разширяват до по-големи проекти в собственото си IP, затова постоянно се налага общността на местните предприемачи да бъде винаги актуална с непрекъснато растящата дейност.
"Първото издание на Dev.Play потвърди очакванията: румънската индустрия за разработване на игри се нуждае от специална конференция, за да утвърди позицията си като един от най-важните и креативни отрасли на румънския пазар и като един от водещите пазари за региона. С тазгодишното издание, Асоциацията на румънските разработчици на игри планира да надгради впечатляващото въздействие, генерирано от миналогодишната конференция, за да допринесе допълнително за растежа на общността на разработчиците на игри както в страната, така и в региона. Нашата цел е да съберем голям ресурсен фонд, който да им помогне да се приведат в съответствие с непрекъснато променящите се стандарти на индустрията. Ние сме сигурни, че Dev.Play има потенциал да се превърне в истински хъб за разработването на игри в Източна Европа. " заяви Catalin Butnariu, президент на RGDA.
Възможности за независими разработчици
Discovery Contest. За първи път състезание Discovery Contest, организиран от Nordic Game, ще се проведе в Румъния по време на Dev.Play 2017 година. С повече от 15 години опит в организирането на успешни събития, посветени на игрите и техните разработчици, Nordic Game отправи предизвикателство към независимите разработчици, в което избрани проекти ще бъдат представени на живо пред публика от много държави. За нас е чест, че състезанието ще бъде част от Dev.Play тази година и вече превитстваме кандидатури от целия регион.
Indie Expo. Освен състезанието на Nordic Game, тазгодишното издание на Dev.Play ще се отличи и със специална изложба, посветена на независимите разработчици. Това ще бъде отлична възможност за тях да представят разработките си на всички участници в събитието, както и на местни и чуждестранни журналисти, които ще присъстват. Порталът за кандидатстване вече е отворен за всички желаещи от Румъния и Балканите и ще събира предложения до 31-ви август.

Локация и билети
Dev.Play 2017 ще се проведе на 11-ти и 12-ти септември в Букурещ, комплекс Grand Cinema & More – един от най-големите центрове за развлечения и събития в Румъния, с обща площ от 14 000 кв.м. и капацитет от 2 600 места.

Допълнителна информация и билети можете да откриете на https://dev-play.ro/ и на Facebook страницата на събитието https://www.facebook.com/dev.play.conference/

Катeгории: