Кое е по-ефективно при отслабване – велоергометър или велосипеди?

Това е въпрос, който трябва да зададем през пролетта или началото на лятото, когато ни предстои да се съблечем на плажа, да сме по-малко облечени и излишните килограми ще прозират през оскъдното ни облекло. Мнозина веднага се запътват към спортната зала, но кое е най-подходящо в случая — велоергометър или велосипеди?
Логично е, че повечето изгорени калории водят до изгарянето на повече мазнини.

Сигурно си мислите, че велоергометърът е по-лесния вариант, тъй като докато въртите педалите, можете да си четете електронната книга, да си кореспондирате с бизнес партньорите или просто да гледате забавни клипчета.
Никой, обаче, не си е задавал въпроса колко време трябва да въртите падалите на съоръжението, за да можете да изгорите заветните 1000 калории.

Сравнено с карането на велосипед е значително по-лесно. Все пак на открито и по неравен терен е доста трудоемко.
Всъщност, според специалистите, най-лесно се изгарят калории с тичане. Бягайки в спокойно темпо се изгарят много повече калориите в сравнение с велоергометър или велосипеди.

Тъй като по времето на своеобразния крос са ангажирани значително повече мускулни групи, изгарянето на калории е по-интензивно и се случва за много по-кратко време.

Разбира се, важно е да се съобразим и със здравословното си състояние и физическа подготовка. Не е препоръчително да се впуснете в изморителен крос, ако досега никога не сте тичали. За да сте сигурни, че сте избрали правилния начин за отслабване, консултирайте се със специалист. Проверете здравословното си състояние при личния лекар. Потърсете в интернет мрежата подходящи диети и комбинирайте методите, за да имат максимален ефект и да не стане за сметка на здравето ви.

Всяко физическо натоварване трябва да бъде съобразено и с възрастта ви. Не можете да сте на 50 и да натоварвате тялото си като 25 годишен. Така със сигурност няма да стигнете далеч, а възстановяването след травма е дълъг мъчителен процес.

Катeгории: