Световноизвестният спектакъл „ХРОМА“ ще бъде представен в Пловдив

4 октомври 2017 г., Пловдив. Спектакълът „ХРОМА“ на световноизвестния японски хореограф Широ Такатани ще бъде представен в културната столица на България – Пловдив. Представлението ще се играе на 6 и 7 октомври на сцената на Културен дом „Христо Ботев“. Билети се закупуват от касата на Културния дом. Повече информация можете да намерите тук: http://onedanceweek.com/

„ХРОМА“ е светлинно шоу, което съчетава завладяващи танцови движения, светлини и сенки, създавайки изключителни визуални ефекти. Самият Широ Такатани, съосновател на добре познатия по цял свят японски артистичен колектив „Dumb Type“, пристига в България специално за юбилейното издание на ONE DANCE WEEK. Събитието е организирано от „Фондация ЕДНО за култура и изкуства“, с подкрепата на Посолството на Япония.

Вдъхновен от музиката на Саймън Фишър Търнър и последната творба на английския режисьор Дерек Джарман – „ХРОМА: Книга на цветовете“ (1994), Такатани създава идеята за спектакъла. Както книгата, така и произведението на японския хореограф са изпълнени с поезия, анекдоти, цитати от Аристотел, Леонардо, Нютон, Гьоте, Витгенщайн и други известни личности.

Катeгории: