Икономическото сътрудничество на Япония и ЕС в перспектива

23 октомври 2017 г., София. На 24 октомври 2017 г. в София Хотел Балкан от 10:00 ч. ще се проведе лекция за глобалните икономически тенденции, перспективите в отношенията между Япония и Европейския съюз и значението им за България. Лектор ще бъде проф. Мотошиге Ито, преподавател във Факултета по международни социални науки в университета „Гакушуин“, почетен професор на Токийския университет и специалист в областта на международната икономика.

Входът е с предварителна регистрация, която може да се направи от сайта на Българската търговско-промишлена палата. Повече информация можете да намерите тук:

http://www.bcci.bg/payment_bcci/index.php?act=semview&id=564&lang=bg

По време на лекцията си проф. Ито ще разгледа темите за настоящото състояние на японската икономика, перспективите в икономическите отношения между Япония и ЕС в светлината на глобалните тенденции и търговските преговори между Токио и Брюксел, както и тяхното значение за България.

Споразумението между ЕС и третата по големина икономика в света може да се окаже най-големият търговски договор, подписван досега от ЕС. Подобно сътрудничество би могло да открие редица възможности за икономически растеж и развитие на търговията, за стимулиране на заетостта и конкурентоспособността на японските фирми и други предимства. Някои ключови теми в преговорите между ЕС и Япония са премахването на тарифните ограничения и намаляването на вносните мита върху определени стоки и гарантиране на прозрачността на регулаторните процедури при инвестициите.

Събитието е част от програмата на 28-ите Дни на японската култура и се съорганизира от Посолството на Япония и Българската търговско-промишлена палата.

Катeгории: