Intracom Telecom и МГТС успешно тестваха виртуализацията на Wi-Fi услуги

1 ноември 2017 г., Атина, Гърция – Intracom Telecom, глобален доставчик на телекомуникационни системи и решения, обяви, че съвместно с МГТС, един от най-големите оператори на безжични телекомуникационни услуги в Общността на независимите държави, член на Групата МТС, са приключили успешно тестовете на Wi-Fi платформата на Intracom Telecom за виртуализирани Wi-Fi услуги. С това МГТС става един от първите оператори, прилагащи подобни модерни технологии в обслужването на своите корпоративни клиенти.

Пилотното внедряване на платформата бе извършено в изпитателния център на МГТС, където, използвайки предимствата на SDN & NFV технологиите, платформата на Intracom Telecom за виртуализирани Wi-Fi услуги осигури виртуализирани мрежови функции (VNFs) чрез Wi-Fi точки за достъп от мрежата на MГТС. Клиентите на MГТС вече могат да разширят функционалността на своето Wi-Fi оборудване, възползвайки се от функции като бързо разгръщане на мрежови услуги, пълно автоматизиране на управлението и достъп до данните за минало потребление – всичко това през специално разработен и удобен за потребителя уеб интерфейс.

Корпоративните клиенти на MГТС могат да следят консумацията на интернет трафик на всяка точка и при необходимост да променят правилата за ползване за своите гости и служители. Това е особено интересно за компании с географски разпределени мрежи, като техните IT екипи ще могат веднага да пренастроят и актуализират необходимите услуги в един или няколко сектора едновременно. „Днес технологиите за виртуализация изглежда са най-изгодната и обещаваща възможност както за операторите, така и за техните абонати. Решенията, които тествахме и планираме да въведем през следващата година, ще дадат възможност на корпоративните клиенти на MГТС да разширят собствените си мрежи и да разработят допълнителни Wi-Fi услуги с минимални инвестиции“, коментира г-н Александър Трохин, технически директор на MГТС.

Г-н Спирос Сакелариу, мениджър на SDN/NFV портфолио на Intracom Telecom, добави: „През последните три години Intracom Telecom инвестира в областта на SDN & NFV. Разработихме уникално решение без аналог по света, което дава възможност на MГТС да капитализира своята налична Wi-Fi инфраструктура, като предоставя допълнителни услуги на клиентите си. Щастливи сме, че успешният тест в изпитателния център на MГТС доказа валидността на идеята и възможностите и предимствата на платформата ни в реална мрежова среда.“

Заслужава си да се отбележи, че според плановете внедряването на платформата за виртуализация на Wi-Fi услуги ще се проведе през 2018 г.

За МГТС:
МГТС е един от най-големите в Европа руски телекомуникационни оператори. Основният акционер на МГТС е MTС (съответно с пряк и непряк капитал – 99.1% и 69.7%). Приоритет на MГТС е осигуряването на качествен и широкодостъпен интернет, цифрова телевизия, мобилни връзки, стационарни телефонни връзки, видеонаблюдение и др. на територията на град Москва.
Повече за МГТС на: www.mgts.ru

За Intracom Telecom:
Intracom Telecom е глобален доставчик на телекомуникационни системи и решения, работещ на пазара повече от 40 години. Intracom Telecom предлага иновации в областта на small-cell backhaul, безжичното предаване на данни и широколентовия безжичен достъп и успешно е внедрил в световен мащаб своите водещи point-to-point и point-to-multipoint радиорелейни системи. Компанията предлага конкурентно портфолио от операторски софтуерни решения за генериране на приходи и пълен обхват на ИКТ услуги, фокусирани върху big data анализ, конвергентни мрежови и облачни изчислителни решения за оператори и частни, публични и правителствени облаци. Компанията инвестира значително в R&D, разработвайки авангардни продукти и интегрирани решения, които гарантират удовлетвореността на клиентите. Над 100 клиента в повече от 70 страни избраха Intracom Telecom и неговите най-съвременни технологии. Компанията оперира в Европа, Русия и Общността на независимите държави, Близкия изток, Африка, Азия и Северна Америка.
За повече информация: www.intracom-telecom.com