Избор на скейтборд

Детето ви си е поръчало скейтборд за Коледа, а вие няма да го разочаровате като пренебрегнете желанието му. Изборът на добър скейтборд не е толкова лека задача.
Първото и много важно правило е да не правите покупки от съмнителни обекти. В никакъв случай не се изкушавайте да вземете скейтборд от пазара или в магазин, който не е специлизиран в тази продажба. Така съ сигурност ще се сдобиете с некачествена стока и детето ви не само ще бъде разочаровано, но и има голяма вероятност да се контузи.
Препоръчително да търсите своя скейтборд в специализиран спортен магазин, където е най-вероятно да намерите високо качество на добра цена. Там се предлага голямо разнообразие от скейтбордове. Консултатнът в магазина ще може да ви насочи към подходящия модел за детето.
Друг добър вариант е да се консултирате със скейтбордист, който добре знае какво е важно за карането на скейтборд и ще ви даде ценни съвети. Така ще улесни избора ви максимално.
Важно при избора е дали детето е начинаещ скейтбордист или вече има опит в пързалянето и се нуждае от надграждане. Скейтбордът трябва да е достатъчно качествен и здрав, за да може да се използва дълго време и да гарантира безопасността на детето.
Дъската се избира в зависимост от стила на пързаляне и размера на каката на този, който ще използва скейтборда. Украсата на дъската няма никакво значение. Това не трябва да е определящо при избора ви. Имайте предвид функционалността.
Колелата също са от съществена важност. По-маките колела возят помеко, но по-бавно, докато твърдите колела увеличават скоростта. Скейтбордистите с опит използват само твърди колела.
Диаметърът на колелата е също важен. За начинаещите се препоръчва по-големия диаметър, а с придобиване на опит, могат да бъдат заменени с колела с по-малък диаметър.
Когато избирате, не се ограничавайте с посещението само в един магазин. Разгледайте възможно най-много предложения и едва тогава пристъпвайте към покупката.

Катeгории: