WIZZ AIR С МАЩАБНО РАЗШИРЯВАНЕ НА БАЗАТА СИ В ЛОНДОН

20 ноември 2017 г., София – Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обявява мащабно разширяване на базата си на летище Лондон Лутън с добавянето на четири самолета Airbus A320 до юни 2018 г.

С четирите нови самолета Airbus A320, всеки със 186 места, Wizz Air продължава впечатляващата си експанзия във Великобритания, като така броят на самолетите на Wizz Air на Лутън ще стане 5, с обща стойност от 500 милиона долара.

През последните дванадесет месеца (до 31 октомври 2017 г.) Wizz Air е превозила повече от 5,5 милиона пътници само по маршрутите си от и до Лондон Лутън. Това е ръст от 11% в сравнение с 2016 г., който утвърждава WIZZ като втория по големина авиопревозвач на летище Лутън. Wizz Air ще увеличи капацитета си на Лутън с 15% на годишна база и през 2018 г. ще предлага повече от 6,9 милиона места по своите 46 маршрута до 20 страни.

В резултат на това значително разширяване, WIZZ има удоволствието да предложи пет нови маршрута на британските пътници, които търсят ново приключение в чужбина. Ежедневни полети ще бъдат пуснати до и от красивите градове Ларнака в Кипър и Братислава в Словакия, докато четири полета седмично ще летят до Талин в Естония и три полета седмично до Тирана в Албания и Лвов в Украйна. Местата по новите маршрути вече са в продажба и могат да бъдат резервирани на цени от само GBP 26.99 ** на wizzair.com.

Допълнителните самолети ще позволят на WIZZ да увеличи и честотата на полетите си по три от най-популярните маршрути. От началото на пролетта на 2018 г. полетите до Тел Авив и Сучава ще станат ежедневни, честотата на полетите до Прищина ще се увеличи от два до три пъти седмично, което отново доказва отдадеността на Wizz Air към клиентите в Обединеното кралство чрез откриването пред тях на нови още по-вълнуващи възможности за пътувания в Европа и извън нея.

Пристигането на новите самолети и допълнителните маршрути ще създадат 150 нови директни местни работни места, увеличавайки броя на служителите на WIZZ в Лутън до 180, всеки един от тях обучен да спазва най-високите стандарти за обслужване на клиенти и авиационна безопасност, осигурявайки перфектно преживяване на всеки клиент на всеки етап от пътуването с Wizz Air.

Оуен Джонс, корпоративен директор на Wizz Air, заяви: „Днес ние отново имаме интересни новини за нашите британски клиенти, които за пореден път доказват ангажимента на Wizz Air към страната. Радваме се, че само пет месеца след откриването на базата ни в Лутън днес вече обявяваме мащабно разширяване, като добавяме четири допълнителни самолета Airbus A320. Нашата инвестиция има социално значение, защото създава 150 нови директни работни места и ще стимулира пазара на заетостта в авиацията и свързаните с нея отрасли. Мрежата на Wizz Air от Лутън ще се разшири с пет нови маршрута: до Ларнака в Кипър, Талин в Естония, Лвов в Украйна, Братислава в Словакия и Тирана в Албания, създавайки по-голям избор за нашите пътници и още повече възможности за откриване на красотите на Европа с нискотарифните маршрути на WIZZ. Нашият приятелски настроен екип очаква с нетърпение да посрещне пътниците на борда, за да се насладят на отличното обслужване и пътуване на изгодни цени.“

Ник Бартън, главен изпълнителен директор на Летище Лутън, коментира: „Новината, че Wizz Air разширява дейността си на летище Лондон Лутън, е чудесна новина за пътниците, за летището и за местната икономика. Текущото преустройство на летището е насочено към създаване на още по-добро преживяване за повече пътници, което включва увеличаване на избора на дестинации. Очакваме с нетърпение да надграждаме още повече нашето успешно партньорство с WIZZ, след като преустроим летището в още по-голямо и по-модерно.”