Intracom Telecom доставя модерни радио системи за обезпечаване на видео наблюдение във Варшава

23 ноември 2017 г., Атина, Гърция – Intracom Telecom, глобален доставчик на телекомуникационни системи и решения, осигурява на компанията, предоставяща услуги за наблюдение и мониторинг в полската столица Варшава – Zakład Obsługi Systemu Monitoringu m. st. Warszawy (ZOSM), своите безжични системи точка до точка и точка до много точки от последно поколение, както и платформата си за мрежово управление. По този начин Intracom Telecom ще отговори на нарасналите backhaul потребности на мрежата за видео наблюдение във Варшава.

По-конкретно Intracom Telecom в партньорство с Xentia – полски дистрибутор на решения за широколентови безжични системи за наблюдение, подпомага ZOSM да обнови и постепенно да разшири своята мрежа от 2015 г. Радио системите на Intracom Telecom (WiBAS™-OSDR, OmniBAS™ и StreetNode™), както и модерната платформа на компанията за мрежово управление (uni|MS™), ще дадат възможност на ZOSM да изгради високоскоростна, сигурна и с отлична функционалност мрежа, поддържаща над 425 камери, инсталирани в 18 района на Варшава. Мрежата осигурява 24-часово наблюдение на най-застрашените локации в града.

ZOSM Варшава избра най-модерните системи на Intracom Telecom след публичен търг и след обширно и задълбочено тестване на способността им да поддържат разпределение на сериозния капацитет, нужен за IP камерите с висока разделителна способност, управлявани от 15 Центъра за наблюдение, разположени в главните полицейски управления и офиси.

Безжичното оборудване на Intracom Telecom предоставя на Варшавската полиция бърза и точна информация за престъпления, нарушения и други събития, настъпили в районите, обхванати от системата за наблюдение. Важно е да се отбележи, че оборудването беше инсталирано и използвано за нуждите от наблюдение и пренос на данни на ZOSM по време на срещата на високо равнище на НАТО, проведена във Варшава през 2016 г.

Г-н Ячек Лукомски, ръководител на техническото звено на ZOSM, сподели: „Радваме се, че избрахме правилните партньори, за които обществената безопасност е основен приоритет. Те ни помогнаха да изградим мрежа, осигуряваща в реално време информация за престъпления, подобрявайки нивото на физическа сигурност на жителите и гостите на нашия град. Чрез използването на цялостното портфолио за безжични решения на Intracom Telecom и с подкрепата на Xentia при внедряването на това оборудване, ние успяхме с лекота да разположим камерите на всички необходими места.“

Джон Тенидис, директор „Маркетинг“ за портфолиото от безжични решения на Intracom Telecom, коментира: „Intracom Telecom инвестира в модерни предложения за сигурност и мрежи за микровълново предаване. Имаме удоволствието да си партнираме с Xentia и ZOSM във Варшава и с нетърпение очакваме с нашите продукти и услуги да бъдем полезни и за други важни проекти.“

За Xentia:

Xentia Sp. z.o.o. е създадена през 2010 г., за да отговори на нарастващото пазарно търсене на иновативни, но доказани телекомуникационни технологии и системи за видеонаблюдение. Компанията разполага със специалисти с дългогодишен опит в областта на радиоразпръскването, видеонаблюдението, автоматизацията и мрежовото оборудване, както и с получаването на средства от европейски фондове. Нейно голямо предимство са изчерпателните знания и богат опит в проектиране, изграждане и обслужване на системи за пренос на данни.

За повече информация посетете: www.xentia.pl

За Intracom Telecom:

Intracom Telecom е глобален доставчик на телекомуникационни системи и решения, работещ на пазара повече от 40 години. Intracom Telecom предлага иновации в областта на small-cell backhaul, безжичното предаване на данни и широколентовия безжичен достъп и успешно е внедрил в световен мащаб своите водещи point-to-point и point-to-multipoint радиорелейни системи. Компанията предлага конкурентно портфолио от операторски софтуерни решения за генериране на приходи и пълен обхват на ИКТ услуги, фокусирани върху big data анализ, конвергентни мрежови и облачни изчислителни решения за оператори и частни, публични и правителствени облаци. Компанията инвестира значително в R&D, разработвайки авангардни продукти и интегрирани решения, които гарантират удовлетвореността на клиентите. Над 100 клиента в повече от 70 страни избраха Intracom Telecom и неговите най-съвременни технологии. Компанията оперира в Европа, Русия и Общността на независимите държави, Близкия изток, Африка, Азия и Северна Америка.

За повече информация: www.intracom-telecom.com

Катeгории: