MAKOWSKI FIGHTING CHAMPIONSHIP 13 на живо по FightBox HD от Полша

14 декември 2017 г., София. 13-ият Makowski Fighting Championship (MFC) се завръща на живо в ефира на FightBox HD на 16 декември от 21:00 часа. Топ бойци от Полша и от други страни ще влязат в битки по правилата на кикбокс и муай тай.

По-рано тази година Makowski Fighting Championship въведе шампионски колани, като първият победител бе Павел Йеджейчик в категория до 80 кг. Сега MFC се завръща с друго голямо събитие, в което ще бъдат отвоювани три нови шампионски титли. В основната битка в програмата една от легендите на турнира – Михал Шмайда, ще се изправи срещу Фабиан Хундт от Германия в мач от 5 рунда за титлата в категория до 72.5 кг. По време на последния Makowski Fighting Championship Шмайда нокаутира своя опонент в третия кръг. Този път целта на топ боеца е да стане MFC шампион в категория до 72.5 кг. Противникът му Фабиан Хундт е много способен спортист, състезавал се по целия свят и ​​с богат опит в муай тай битките.

Makowski Fighting Championship 13 включва и женски двубой, в който Емилия Червинска ще излезе срещу Челина Чирино от Холандия. Червинска се представи впечатляващо в MFC 12, побеждавайки германката Михаела Мил и спечелвайки си шанс да се бори за титлата. Сблъсъкът й с Чирино ще бъде в три рунда за шампионското злато при жените в категория до 62 кг.

Пълната програма на Makowski Fighting Championship 13 може да намерите по-долу:

Основно събитие – Битка за шампионската титла
Кикбокс, категория до 72.5 кг, 5 х 3 минути
Михал Шмайда (Полша) срещу Фабиан Хундт (Германия)

Битка за шампионската титла
Кикбокс, категория до 70 кг, 5 х 3 минути
Лукас Плавечки (Полша) срещу Денис Телешман (Молдова)

Битка за шампионската титла
Кикбокс, категория до 62 кг, 3 х 3 минути
Емилия Червинска (Полша) срещу Челина Чирино (Холандия)

Кикбокс, до 63.5 кг: Томаш Маковски (Полша) срещу ТВА
Кикбокс, до 81 кг: Славомир Паржипис (Полша) срещу Михал Томко (Словакия)
Муай-тай, до 64 кг: Мачей Зембик (Полша) срещу Томас Чинчик (Словакия)
Кикбокс, 91 кг: Марчин Боднар (Полша) срещу Томас Климачек (Словакия)
Кикбокс, до 67 кг: Войциеч Казиецко (Полша) срещу Петер Баран (Словакия)

13-ото издание на Makowski Fighting Championship е първокласно шоу за бойни изкуства, което гарантира висок адреналин, силни емоции и незабравими двубои. FightBox HD, един от каналите на SPI International с излъчване в България, е лицензираният партньор на турнира за страната.

Шампионатът ще бъде излъчван на живо на 16 декември по FightBox HD, онлайн за абонати на FilmBox Live и ще се стриймва на www.fightboxlive.com на цена от 7.80 лв. (€3.99).